„От началото на годината сме провели над 4 операции, насочени

...
„От началото на годината сме провели над 4 операции, насочени
Коментари Харесай

Заловиха педофил с 500 GB детско порно в Бургас

„ От началото на годината сме провели над 4 интервенции, ориентирани към педофили, които работят в интернет. Получаваме много сигнали и от партньорски служби. Става въпрос за Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати, Националната организация за престъпност на Англия, която е като еквивалент на ГДБОП, както и от Европол. Мога да ви кажа, че имаме по 20-30 сигнала “, съобщи пред „ Телеграф “ шефът на отдел „ Киберсигурност “ комисар Владимир Димитров.

По думите му при една от акциите преди броени дни в Бургас бил арестуван педофил с 500 гигабайта порнография. Оперативните данни сочели, че близо 100 българи ровят в платформи за извращения с деца и разменят файлове с други хора от чужбина.

„ Проблемът с детската порнография и педофилите в интернет е доста сериозен. Ние го взимаме доста драговолно и работим колкото сили имаме “, добави Димитров.

Той изяснява, че педофили ловят деца в пет хитови компютърни игри, които се играят онлайн. Там виждат същинското име на жертвата, даже града, в който живее, и стартират да се сближават с нея. Винаги трансферират връзката в чат, с цел да е персонална и единствено сред двамата.

По думите му сега наклонността е сходни случаи да зачестяват, като сигналите в отдела му за последните два месеца са над 10.

Маскиране

Игрите, в чиито платформи педофилите търсят жертви, са свързани със основаване на виртуална действителност, даже имената им наподобяват този сюжет. В множеството децата основават да вземем за пример династии, семейства, ръководят империи. Има и такава, в които момчето или момичето си основава собствен воин и стартира да живее успореден живот, само че в интернет, търгува с облекла, коли или пък върви на учебно заведение, поддържа връзки с другари. „ Във въпросните игри се приказва на британски. В тях децата нормално си записват същинското първо име, града, в който живеят, годините. На собствен ред педофилите си основават непосредствен до тези данни профил и стартират да споделят, да разпитват за проблемите на детето, на какво се ядосва, с цел да съкратят дистанцията “, изясни киберполицай №1. Вече откакто си станат по-близки, реалокират връзката в чат във Facebook или вайбър, уотс ъп или друга стратегия и шерването продължава.

Уловките

Обикновено близо 60% от девойките и момчетата стартират да споделят за проблеми в учебното заведение, както и за такива, свързани с родителите им - по какъв начин не са им купили нов телефон или преносим компютър и ги карат да учат, засекли антимафиотите.

„ При по-голяма част от учениците контролът е занижен от страна на майката и бащата, те са по компютрите и шансът им да станат жертви на педофил е по-голям “, съобщи комисар Димитров. Той даде и жесток образец отпреди две седмици с 14-годишно момиче от София, попаднало в лапите на перверзен мъж от чужбина.

Преди няколко месеца седмокласничка от София стартира да си комуникира с сякаш неин връстник в онлайн игра. Прехвърлят диалозите на персонални известия и по този начин педофилът се сближава доста с девойката. „ Първоначално всичко почнало почтено. Мъжът, чието лице детето не е виждало, а единствено измислена фотография на хубав възпитаник, стартира да ѝ желае фотография на новото бюро, по-късно на нова дреха. Стига се до такава степен да я кара да се снима по долни дрехи, а по-късно и гола “, описа шефът на отдел „ Киберпрестъпност “. С ловко психическо култивиране извратенякът съумял да накара момичето да му прати и голи снимки, с които почнал да го изнудва брутално. Плашел я, че ще ги покаже на родителите ѝ, на приятелите и съучениците ѝ. Така се стигнало до такава степен 14-годишната да е заставяна да изпраща порновидеа, на които се самозадоволява, на извратеняка. След като му омръзнало детето, той почнал да го кара да привиква свои приятелки, които също да се събличат. Най-брутален обаче бил краят – предиздвикал жертвата да вика момчета и в стаята да вършат секс пред камера, до момента в който ги гледа.

„ Последния месец имаме четири такива случая, по които работим, само че допускам, че са над 10, а хората просто не желаят да се разчува. Призовавам ги обаче да не разсъждават по този метод, тъй като педофилите нанасят контузия за цялостен живот на децата им, което не трябва да се позволява “, отсече Димитров. По думите му, в случай че причинителят е в чужбина, постоянно родители отказвали да подават и сигнали, тъй като не им се занимавало.

Профил

Киберполицаите обрисуваха профил на педофила, който лови жертви в нета. Обикновено са мъже от 20 до 60 години с разнообразни специалности. Тръгва се от водач на камион, мине се през учители, стига се до компютърни експерти. Повечето от извратеняците са неженени и живеят с майките си. Ако пък имат фамилии и деца, то постоянно спят в друга стая, а не с половинката си. „ Целта е да могат нощно време да гледат порнография “, обясниха специалистите. По думите им онлайн педофилите са три типа. Първите, които са близо 92% - са хора, които единствено смъкват детско порно, с цел да се самозадоволяват, само че в никакъв случай не пристъпват към персонален контакт с хлапета. Вторите, които са едвам 5%, стартират чат и желаят голи фотоси от децата, както тези в онлайн игрите. Третият тип онлайн педофили са към 3% - това са извратеняците, които са подготвени на персонален физически контакт с момченца и момиченца.

Сайтове за хлапета по долни дрехи – входна врата за извергите

Сайтове за деца, които театралничат по долни дрехи в предизвикателни пози, са входната врата на педофилите към зарибяване по порнографията. Киберченгетата са засекли, че става въпрос за така наречен моделинг уеб сайтове, в които децата са разсъблечени като фотомодели. Специфичното е, че извратеняците стартират оттова да се нахъсват и да търсят още по-разсъблечени деца, след което към този момент много от тях минават към действителната порнография и половите извращения. Именно от тези моделинг уеб сайтове се правели и препратки към педофилските конгреси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР