От началото на годината имаме задържани над 25 лица, които

...
От началото на годината имаме задържани над 25 лица, които
Коментари Харесай

Явор Колев: От началото на годината са задържани над 25 педофили

От началото на годината имаме арестувани над 25 лица, които са злоупотребявали полово с деца, тъй че работим много интензивно в тази посока. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия началникът на отдел ''Киберпрестъпления'' към ГДБОП Явор Колев.

,,Няма статистика къде има най-вече педофили. Навсякъде на територията на България има такива хора, защото достъпа до интернет дава опция на такива хора да им паднат задръжките и да търсят полови контакти с деца, главно посредством профили във "Фейсбук''. Основната отговорност е на родителите, тъй като те са тези, които би трябвало да знаят какви уеб сайтове посещават децата, какви развлекателни платформи посещават, би трябвало всекидневно да беседват с децата си'', разяснява Колев.

,,От нашите наблюдения можем да заключим, че едвам когато детето е станало жертва на полова корист се схваща, когато е в невъзможност. Ето за какво е значимо да има построено доста мощно доверие сред родителите и детето. Необходимо е да се възпитават в безвредно държание в интернет, с цел да знаят какви са заплахите, които дебнат там'', добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР