От началото на годината Газпром“ е намалил производството си на

...
От началото на годината Газпром“ е намалил производството си на
Коментари Харесай

Производството на „Газпром“ бележи спад

От началото на годината „ Газпром “ е понижил производството си на природен газ с 18,6% (със 78,8 милиарда куб.мета) по отношение на същия интервал на предходната година до общо 344 милиарда куб. м., демонстрират предварителни данни на съветския енергиен колос, представени от съветската организация ТАСС.

Износът на газ за страните отвън Оперативно-наблюдателно дело (Общност на самостоятелните държави) за първите 10 месеца на 2022 година е намалял с цели 42,6% (с 67,6 милиарда куб. м) до 91,2 милиарда куб. метра.

В същото време среднодневният експорт на „ Газпром “ през октомври е намалял с 11,5% по отношение на септември до 139 млн. куб. м, сочат още данните на енергийния холдинг. „ Газпром “ продължава да доставя газ съгласно доказаните поръчки, показват от енергийната компания.

В същото време търсенето на газ на „ Газпром “ от газопреносната система на вътрешния пазар на Русия се е свило с 5,6% (с 11,1 милиарда куб. м)) за първите 10 месеца на тази година.

Износът на съветски газ за Китай пък продължава да пораства посредством газопровода „ Силата на Сибир “ според двустранен дълготраен контракт сред „ Газпром “ и Китайската национална нефтогазова корпорация (CNPC). Доставките постоянно надвишават дневните контрактувани количества, се уточни в изказване на „ Газпром “.

От „ Газпром “ показват, че „ намаляването на потреблението на газ в Европейския съюз се трансформира в основен фактор за понижаване на търсенето на газ в света. През първите 10 месеца на тази година, съгласно първите предварителни оценки и наличните оперативни данни, международното търсене е синьото гориво е намаляло с над 40 милиарда куб. метра. Около 85% от това понижение, или с 36 милиарда куб. м, е делът на 27-те страни членки на Европейски Съюз “.

„ Потреблението на газ е намаляло и във Англия, като за посочения интервал става въпроса за към 4 милиарда куб. м. Така, общият дял на страните от Европейски Съюз и Англия в намаляващото международно търсене на природен газ е към 95% “, отбелязва „ Газпром “.

Руският газов колос е изнасял 139 млн. куб. метра дневно за страни отвън някогашния Съветски съюз през предишния месец, което е спад от 11,5% по отношение на септември, съгласно калкулации на организация Блумбърг, основани на данните, оповестени от „ Газпром “ във вторник, заяви БНР.

От началото на годината доставките на „ Газпром “ за главните му задгранични клиенти са намалели с 42,6% по отношение на миналата година до 91,2 милиарда кубически метра.

Дневният рандеман на газ на „ Газпром “ е приблизително 990 милиона кубически метра през октомври, което е съвсем 18% повече от месец по-рано, съгласно калкулации на „ Блумбърг “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР