От началото на 2022 г. проверките на Агенцията за качеството

...
От началото на 2022 г. проверките на Агенцията за качеството
Коментари Харесай

Зам.-министър: Опожареният дом за възрастни във Варна е глобяван само миналата година четири пъти

От началото на 2022 година инспекциите на Агенцията за качеството на обществените услуги са установени 6 случая, при които домове за възрастни хора оперират без лиценз, заяви в предаването „ Тази заран “ зам.-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев. По думите му два от случаите касаят компанията, която е правила активност в дома във Варна, в който при пожар починаха четирима души.

Има засилен надзор на всички снабдители на обществени услуги, без значение дали става въпрос за обществени или частни, увери той.

„ На съответната компания са наложени редица актове – четири единствено през предходната година в размер от 3000 до 7000 лв., като 7000 е глобата за това, че оперират без лиценз, само че в другата част става въпрос за жестоки нарушавания в условието за качество на услугата “, сподели Иван Кръстев.

„ Разбирате, че в дом за остарели хора в над трудоспособна възраст въобще не е мястото, в което би трябвало да бъде настанено лице, което е в междинна възраст и на всичкото от горната страна е със характерно заболяване “, разяснява той. Предполага се, че пожарът в дома е провокиран от 53-годишен жител, който към този момент е в психиатрията и следва да се реши дали може да му бъде повдигнато обвиняване.

„ Имало е две инспекции в този съответен дом, както от Регионална здравна ревизия, по този начин и от службите на Министерство на вътрешните работи, противопожарна сигурност и защита. Съответните инспекции са установили също нарушавания, за което е осведомена окръжна прокуратура Варна “, уточни още зам.-министърът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР