От Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията дават допълнителна

...
От Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията дават допълнителна
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ще има ли наказани заради заседналия край Камен бряг кораб?

От Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията дават спомагателна информация към акцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг транспортен съд „ Вера Су “. След съвещанието на Министерски съвет през днешния ден министър Христо Алексиев разяснява визитата си във Варна и инспекцията на обстановката с кораба. Той има съществени забележки и удостовери, че ще търси отговорност.

Ще се пробвам да ви държа в течение всичко, което се случва. Имайте поради, че аз до момента в който съм министър и представител към страната няма да разреша саботажи към страната, без значение дали по политически или други аргументи. Няма да разреша бойкот и към администрацията на страната, съобщи транспортният министър.

Служебното държавно управление не се е забавило - ние не сме пиратска страна сега, в който този транспортен съд заседне, ние да отидем на абордаж и да го превземем на първия ден, разяснява още той.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Сформиран е спешен щаб, който да работи координирано в цялата страна и всички виновни институции.

Операцията по изтеглянето на заседналия транспортен съд край Камен бряг е краткотрайно спряна поради неприятното време. Днес по проект за заседналия транспортен съд би трябвало да бъдат закачени четиритонни котви - благосъстоятелност на военноморските ни сили, с цел да се избегнат още вреди по корпуса.

Докато се успокои ситуацията е належащо да се откри подобаваща баржа, на която да бъдат трансферирани най-малко още 500 кубика от азотния тор, с цел да стартира същинската интервенция. Корабособственикът и морската ни администрация са в договаряния с Румъния и Турция за баржа, само че все още няма свободна и при първа опция ще бъде изпратена.

Вече девети ден товарният транспортен съд, затънал край Камен бряг заплашва да провокира екокатастрофа в региона. Опитът товарът да бъде трансфериран на различен транспортен съд приключи с крах, тъй като част от рисковия товар се разсипа в морето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР