От Международната мотоциклетна федерация (FIM) обявиха, че тазгодишното издание на

...
От Международната мотоциклетна федерация (FIM) обявиха, че тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Отмениха "24-те часа на Льо Ман"

От Международната мотоциклетна федерация (FIM) оповестиха, че тазгодишното издание на мотоциклетните „ 24 часа на Льо Ман “ няма да се състои, заради натовареността на лечебните заведения във Франция.

Състезанието, в което присъединяване трябваше да вземе и българинът Мартин Чой, бе планувано за 17 и 18 април, само че невъзможността на уредниците да подсигуряват сигурността на участниците докара до решението за неговата анулация. То трябваше да е първи кръг за сезона в Световния шампионат по устойчивост на ФИМ, като от федерация обявиха, че към момента не е ясно дали няма да бъде открито място в календара за конкуренцията на по-късен стадий.



От Автомобилния клуб на запада (ACO), който е основен уредници както на автомобилната, по този начин и на мотоциклетната версия на френската класика към този момент отложиха надпреварата при колите с два месеца, като то би трябвало да се организира на 21 и 22 август.

Съдбата на Гран При на Франция в клас MotoGP, което би трябвало да се организира на „ Льо Ман “ към момента не е конкретизирана. Френският кръг в кралския клас е очакван за 16 май, като това дава очаквания на уредниците за неговото осъществяване, даже и това да се случи пред празни трибуни. От през днешния ден Франция влиза в четириседмичен локдаун поради пандемията от ковид, като той е другата по-голяма причина за анулацията на мотоциклетните „ 24 часа на Льо Ман “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР