От Левски излязоха с позиция относно по повод мерките за

...
От Левски излязоха с позиция относно по повод мерките за
Коментари Харесай

Левски: Учудени сме от поредната атака по нашия клуб в навечерието на една от най-важните битки в Европа

От Левски излязоха с позиция по отношение на във връзка ограниченията за сигурност по време и на двата мача от Лигата на конференциите против Шкупи. 

Ето какво написаха от " Герена ":

„ Левскари,

Учудени сме от следващата офанзива по нашия клуб, и то в навечерието на една от най-важните борби в Европа. Трудно е да повярваме, че офанзивата идва „ инцидентно “ тъкмо в този миг, само че сме длъжни да внесем изясненост.

Дълбоко съжаляваме за претърпяното от нашите последователи в Северна Македония. Ръководството на клуба направи всичко, което е по силите за обезпечаването на сигурността на последователите на Левски - предварителна среща с полицията в Скопие, домакините от ФК Шкупи, представители на Северномакедонския футболен съюз, в наличието на консула на Република България в Скопие, както и представители на Българската полиция с опит при запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия.

Обсъдени бяха всички благоприятни условия за запазване на добър публичен ред и обикновено протичане на футболната среща.

Ден преди футболния дуел се организира среща, обвързвана със сигурността във връзка с мача с делегата на УЕФА, офицера по сигурността от УЕФА, длъжностните лица от двата клуба и командированите полицейски чиновници от България.

Отново поставихме въпроса за сигурността на нашите почитатели, като домакините от ФК Шкупи и северномакедонската полиция ни демонстрираха определената от тях почитател зона за последователите на Левски. В деня на мача тя беше обезпечена от чиновници на клуба за връзка с почитателите ни, както и от българските служители на реда, полиция от Скопие и представители на тима хазаин.

Бяха построени 6 пропускателни пункта, като нашето мнение по отношение на този факт бе, че са извънредно доста и може да предизвикат нашите последователи. Непосредствено пред входа на стадиона, избран за нашата аудитория, се сътвори напрежение във връзка събуването на почитателите ни и изземването на монети, както и жестоко отношение към тях от проверяващите ги стюарди. Незабавно бе осведомен делегата на УЕФА и офицерът по сигурността. Проведоха се неведнъж диалози с локалната полиция, като непрестанно имаше представители на ПФК Левски при последователите за оказване на подпомагане.

Полицията в Скопие бе непреклонна за смяна пропускателния режим и недвусмислено ни даде да се разбере, че смяна няма да има. След новината за ранен последовател на „ Левски “ напрежението ескалира. Представители на клуба поддържаха непрекъсната връзка с консула на България за положението на потърпевшия български почитател.

Уверяваме Ви, че клубът направи всичко допустимо да спомага на тях. През цялото време представители на ПФК Левски бяха в контакт със фамилията на потърпевшия последовател.

Учудени сме от рецензията, че не сме забранили на наши почитатели да участват на мач на обичания си тим. Спомняме си чудесно, че имаше много гласове в противоположната посока предходната година на цитирания дуел с ПАОК, когато управлението се съгласи да няма „ сини “ последователи в Солун. Но очевидно тези дейности се поясняват изборно в другите обстановки.

Относно ответния дуел в София, също можем да споделим, че нищо от написаното не дава отговор на истината. ПФК Левски не носи отговорност за изявления в медиите за „ рекордно бързо изкупен стадион “. Нашият клуб публично в никакъв случай не е съобщавал сходно нещо, даже в противен случай – постарахме се по всевъзможен метод да осведомяваме в действително време нашите последователи за останалите наличия, защото имахме доста запитвания от хора от цялата страна и чужбина.

Що се касае до пропускателния режим и ограниченията за сигурност, те са били като на всеки домашен мач на ПФК Левски в Европа – бе направен одобрен проект, бяха извършени инструктивни срещи с представители на Министерство на вътрешните работи, обстоен инструктаж на охранителната компания и диалози с представители на последователите. Клубът оказа подпомагане за хореографията в бранш " Б " на стадион „ Виваком Арена - Георги Аспарухов “.

Проверен бе целият стадион за импортирани неразрешени предмети, знаци и други. На входове 6 и 7 бяха разположени охранители с опит при реализиране на пропускателен режим. След разбор сред представители на ПФК Левски и охранителната компания се стигна до извода, че въпросните неразрешени предмети са подхвърлени директно преди футболната среща в тревните площи зад оградите на спортното оборудване, от където по-късно са импортирани на трибуните. От изгледаните записи, които са предадени на способените органи, лицата, направили действията, не бяха открити. Имаме увещание от полицията, че инспекцията по случая продължава.

Клубът горещо моли всички, които са хвърляли пиротехнически средства, застрашаващи здравето на други последователи и костващи на Левски нови санкции, да бъдат открити и осъдени неотложно. Това обаче е от компетенцията на правораздавателните органи и самичък клубът няма по какъв начин да разкрие или накаже виновниците.

Уверяваме нашите последователи, че клубът направи всичко допустимо да играе в обичайния си „ наследник “ цвят в дуела с ФК Шкупи. Крайната дума в такива обстановки е на съдията и единственият вид Левски да не се съобрази бе като не излезе на терена, а това можеше да коства служебна загуба за отбора. Развой, който надали е по усета на който и да било „ наследник “ почитател.

ПФК Левски приканва своите последователи да не се поддават на провокации и да знаят, че клубът прави всичко по силите си стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “ да е умерено и прелестно място, на което да идвате с децата си. Не можем обаче да приемем следващата офанзива от „ милеещи “ за клуба хора 48 часа преди срещата с Апоел Беер Шева и няма да допуснем тези офанзиви да повлияят на положителното показване на футболистите и треньорския щаб.

Само Левски! “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР