От комплекси или неумение да построят отношенията си на друга

...
От комплекси или неумение да построят отношенията си на друга
Коментари Харесай

Истински, децата ни уважават заради нашите постъпки

От комплекси или неумение да построят връзките си на друга основа, родителите изискват почитание от децата си. До този извод стига младият татко Андрей Бородкин. Истински, децата ни почитат поради нашите действия, а боязливостта и култът към старейшините е единствено външна демонстрация на почитание.

Моят татко бе учтив в суровост. Заедно с чичо ми двамата почитаха дядо категорично. Чичо построи същите връзки в фамилията си, а аз израснах иначе. Съмнявайки се в убежденията и методите на моите родители, аз се учих да проучвам постъпките на окръжаващите ме, без значение от възрастта им. И стана по този начин, че пораснах „ ням ” – по този начин се показваха родителите ми. Днес дисциплинирам щерка си в същия метод.

Култът към старейшините – това е система на връзки останала от първобитните времена. В нея всичко е просто и ясно. Сестра ти и брат ти грабят твоите играчки? Те имат потребност от тях, те са по-големи. Родителите дефинират в какви кръжоци да върви детето, по какъв начин да се облича, по какъв начин да се държи? Това е демонстрация на най-хубави планове – въпреки всичко те имат по-голям витален опит.

В множеството случаи, това е истина. Ставайки татко, аз фактически искам да дам най-хубавото на щерка си, всичко, което заслужава. Но казусът е в това, че заобикалящият свят се трансформира по-бързо, в сравнение с родителите могат да се приспособят към него. Затова, опирайки се на доисторическите показа за уважението и почитанието, е комплицирано да намерим общ език с децата на 21-ви век. Дори в този момент, дъщеричката ми, ненавършила още 4 години, дава отговор на непрекъснатите ми въпроси като: „ Да не ти е студено/топло/тъжно/неприятно, – „ Татко, а може ли най-малко един път да не се вживяваш толкоз? ”

В такива моменти ми се желае да прочета една класическа лекция за това, по какъв начин съм живял живота си, или да кажа: „ Е, някой ден ще имаш деца, сама ще схванеш. ” Но след това възприемам, че това е само моята паника, а детето напълно няма потребност да осъзнава цялата трудност на родителските комплекси и паники.

Именно поради родителските комплекси и неумението да се градят връзки по различен пример, пораства непрекъснатото условие за почитание съгласно старшинството и годините.

„ Как приказваш с майка си, какво си въобразяваш? И татко си не уважаваш, по-възрастни сме от теб, нали? ” Навярно мнозина са чували сходни възклицания в детството си. Децата бързо схващат, че в условието си за почитание, възрастните на първо място имат поради подчинението. А това значи, че любовта може да се заслужи само, изпълнявайки напътствията на по-възрастните – единствено по себе си, детето не я заслужава.

В днешно време, децата се отнасят с по-възрастните от позиция на постъпките им. Ако желаете тяхното почитание, научете се да почитате детето като персона. Ако желаете вежливо другарство – научете се да не повишавате глас по всевъзможен мотив. Ако желаете синът или щерка ви да четат книги – сами започнете да четете книгите, които сте отлагали с години, а не дръжте лекции по тематиката. Само по този начин, с персонален образец, ще завоювате уважението и предаността на своето дете.

Източник:
Илюстрации: „ Dads And Their Little Girls ” by Soosh, Pinterest

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР