От името на Съюза на комунистите в България и Движение

...
От името на Съюза на комунистите в България и Движение
Коментари Харесай

Комунисти: Искаме Закон за лустрация на приватизаторите

От името на Съюза на комунистите в България и Движение "Че Гевара " се обръщам към Президента на Република България Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов с концепцията да предизвикват и придвижат приемането от Народното събрание на Закон за лустрация на приватизаторите в България.

Това се показва в позиция на Павел Иванов, водач на Съюза на комунистите в България.

След измененията в обществено-икономическата система на България от 10.11.1989 година се приватизира национално имущество за милиарди левове. Негови притежатели станаха български жители - строители на капитализма, които, употребявайки новата си стопанска позиция, започнаха да диктуват с предоставените им стопански благоприятни условия дневния ред на обществото и политическия път на България.

На мнение сме, че е време да отделим политическата от икономическата сфера.

Време е за лустрация на приватизаторите, която да попречи на хора, взели участие в икономическото плячкосване на национално имущество, да употребяват капиталите си за въздействие върху политиката на България.

Призоваваме Президента и министър-председателя да лимитират законово правата на приватизаторите и да се одобри от Народното събрание Закон за лустрация на приватизаторите, като се забрани на тези лица да вземат присъединяване в политическия живот на страната! Това желае Павел Иванов.

Неговият зов стана факт часове, откакто президентът наложи несъгласие на скандалната корекция „ Домусчиев “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР