От големият ВиК проект във Варна ще бъдат изпълнени около

...
От големият ВиК проект във Варна ще бъдат изпълнени около
Коментари Харесай

Ще изпълнят около 40% от големия ВиК проект във Варна

От огромният ВиК план във Варна ще бъдат изпълнени към 40%. Това сподели във Варна районният министър арх. Иван Шишков след среща с кмета на града Иван Портних, ръководителя на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Венцеслав Ангелов и изпълнителният шеф на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Имаше огромно закъснение с плановете по Оперативна програма „ Околна среда “, които са в частта ВиК. Във Варна от осем обекта ще бъдат изпълнени два. Средствата за останалите няма да се изгубят. Те ще бъдат осъществени през идващ програмен интервал. Има увещание, че ще бъдат построени към 40% от плануваните обекти “, сподели министърът.

До края на идната седмица ще бъдат издадени позволения за градеж за последните 3 обекта от финансирания по ОПОС воден план за региона, заяви още министърът.

Той добави, че усложнения при осъществяването на плана основава и нелегално построената инфраструктура. Министър Шишков уточни, че частта, която няма да бъде построена, ще бъде фазирана.

Всички стартирани обекти ще бъдат завършени, увери шефът на Вик – Варна инж. Веселин Русев.

Той изясни, че през тази година ще приключи построяването на канализационна система за с. Каменар. Материалите са налични на обекта, има машинизация и служащи, чака се единствено позволение за градеж.

Обектът на ул. „ Патриарх Максим “ в „ Пчелина “ ще бъде приключен до най-много 30 дни. Ще се направи опит в същия период да приключи и осъществяването в различен сектор. Част от тръбите към този момент са на обекта, финансирането е обезпечено. Направена е готовност, ще се работи оптимално бързо, уточни Русев.

До края на месеца се чака да бъде завършена и работата по замяна на водопровода по „ Христо Смирненски “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР