От години има системно игнориране на правилата за безопасност в

...
От години има системно игнориране на правилата за безопасност в
Коментари Харесай

337 нарушения в Арсенал за 2 г.

От години има редовно игнориране на разпоредбите за сигурност в завода Арсенал, оповестиха от Инспекцията по труда (ИТ). Напомняме, че във вторник 3-ма души починаха, а 1 беше ранен след следващия гърмеж в оръжейното дружество. Само от 2020 година до момента са засечени стотици нарушавания, обявиха от проверяващия орган след случая. Припомняме също, че в завода постоянно се случват произшествия, които водят до жертви. Новият е станал в 112-и завод, който в този момент е изцяло погубен.

Производствата на Арсенал, които са с висок риск, са включени в листата с обекти за периодически надзор на рискови производства и действия. Планирани инспекции в тях се правят на 3 месеца, прецизираха от ИТ.

От 2020 година до момента инспекторите по труда са направили 95 планувани и следващи инспекции в другите производства на сдружението.  Установени са 337 нарушавания, от които 329 по обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд. На работодателя са дадени 320 наложителни за осъществяване наставления за премахване на нарушаванията. Издадени са 11 акта за прекъсване на машини , работни места, обекти и други, директно застрашаващи живота и здравето на хората. В 6 случая на работодателя е потърсена административнонаказателна отговорност за нарушавания, свързани с сигурността на труда

По мотив на последния драматичен случай от инспекцията оповестиха, че потърпевшите е трябвало да приключат работа, стартирана от предходния ден - да изработят звуково-светлинен състав за пиротехнически произведения. От всички действия, осъществявани на територията на завода, това е една от най-безопасните, само че и за нея разпоредбите за сигурност са безусловно наложителни.

Всички потърпевши служащи имат годна дееспособност за работа с взривни субстанции. Извършен им е и инструктаж за деня. Инспекцията по труда е изискала от работодателя всички нужни документи, свързани с софтуерните условия и софтуерната поредност на работния развой, както и условията за сигурност при работа и други документи, свързани с цялостната организация за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР