От гледна точка на законосъобразността – изменението на плана на

...
От гледна точка на законосъобразността – изменението на плана на
Коментари Харесай

Димов: Не ми е работа да знам кой е собственик на Юлен

От позиция на законосъобразността – изменението на проекта на Пирин дава опция да се вършат капиталови планове и нищо друго. Ако има такива, би трябвало да се направи Оценка на въздействието върху околната среда – цялата процедура според екологичното ни законодателство. Това съобщи екоминистърът Нено Димов в коментар за нестихващите митинги поради Пирин поради импортираното от него и признато от държавното управление на 28.12.2017 решение за изменение на Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ".

" Много ясно виждаме, че този митинг е екологичен... ъъъ, т.е. политически ", направи лапсус Димов и продължи: „ Лидерите на този митинг са хора, които не съумяха да влязат в Народното събрание, получиха по 20-30 гласа. Голяма част от хората, които стачкуват, не си дават сметка за какво. 2% от територията на парка са планувани за спортна инфраструктура ", настоя екоминистърът пред Нова телевизия. Той не разяснява оповестените във Фейсбук документи от Тома Белев по отношение на разрешителни за водохващане за " Юлен ", с които се разрешава да се черпи речна вода за произвеждане на неестествен сняг.

Длъжен съм да последвам закона. Политически митинги е имало на всички места в политическия свят, обикновено е да има в България, никой не сподели, че не би трябвало да има. Не се употребяват обаче естествените правни способи – обжалването в съда. Мога да кажа, че множеството от тези тъжби падат в съда. Общият организационен проект в Приморско се обжалваше със 123 тъжби, копи пейст, сподели Димов и разгласи, че митингът нямал екологични цели, а политически. Той засипа и със статистика по какъв начин " доста добре си гледаме околната среда”, тъй като го показвал Международният показател за екологично развиване.

Ако митингът желае смяна на закона, дано откри болшинство в Народното събрание и ще го извърша, разясни Димов. И попита кой естествен човек вярвал, че в Пирин ще се застроят 200 квадратни километра.

Не е моя работа, не знам кой е действителният притежател на " Юлен " , аз спазвам екологичното законодателство, за което давам отговор. Не знам за какво не се споделя, не знам даже дали не е казано . Предполагам, че в Национална агенция за приходите сигурно се знае, тъй като това е компания, която е записана в България и заплаща налози тук. Искам да изчистя това, което е моя работа, това не е моя работа, е гледната точка на Димов във връзка с " Юлен ".

Какво още разяснява министърът прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР