От гласовата търговия до автоматизирано пазаруване – потребителите все повече

...
От гласовата търговия до автоматизирано пазаруване – потребителите все повече
Коментари Харесай

Пет технологични прогнози за 2019 г., свързани с търговията на дребно

От гласовата търговия до автоматизирано извършване на покупки – потребителите от ден на ден ще употребяват високите технологии и ще чакат бързо и качествено обслужване
DataArt, интернационална консултантска компания, която проектира, създава и поддържа самостоятелни софтуерни решения, разгласи прогнозния си отчет за 2019 година, обвързван с софтуерните трендове при търговията на дребно, като уточни кои са факторите, които най-силно ще повлияят на тези промени.

През идната година представителите на ритейл бранша ще продължат да концентрират напъните си към цифровата промяна, като наклонността се дължи на нарасналата конкуренция и битката за лоялни клиенти.

Днешните консуматори имат доста огромен избор и постоянно трансформират държанието, желанията и навиците си при извършване на покупки, както в магазините, по този начин и онлайн. Това е причина фирмите да влагат от ден на ден в софтуерни нововъведения, посредством които да запазят актуалните си клиенти и да завоюват тяхната преданост, се показва в прогнозния отчет.
Според специалистите от DataArt, с цел да отговорят на новите провокации, търговците ще концентрират напъните си в следните области: Гласовата търговия ( Voice commerce ) – платформите за търговия, употребяващи изкуствен интелект, ще стават все по-значими в ритейл бранша, a гласовите асистенти все по-често ще заместват обичайните способи за извършване на покупки. Въпреки това, потребителите са по-готови за гласово извършване на покупки, в сравнение с чакат търговците, заради което търсенето на сходен вид услуги ще надвишава предлагането. Това ще е изключително годно при извършването на покупки на артикули за дома, хранителни артикули и консумативи. Лоялност към услугата, а не към марката – известността на даден бранд или комерсиална верига към този момент няма да има чак толкоз значително значение, защото потребителите се интересуват повече от качеството и скоростта на услугите, в сравнение с от марката. В бъдеще търговците би трябвало да построяват своите маркетингови тактики за преданост към услугата, а не към марката. С други думи, напъните им би трябвало да бъдат ориентирани към улеснението на живота на потребителите. Персонализация – изкуственият разсъдък и анализът на данните ще се трансфорат в основни за високо персонализираните услуги и предложения. Чрез тях търговците ще имат опцията точно да насочват потребителите, да проучват държанието, желанията и потребностите им, та даже и здравословното им положение. Потребителите, от своя страна, ще чакат да получават предложения и оферти, съобразени с техните усети и потребности, които да ги улесняват при избора на артикули или услуги. За да отговорят на тези упования, търговците ще стартират да внедряват технологии за различаване на лица, да наблюдават повторяемостта в техните дейности и да вършат подробни разбори на потребителското държание.Най-голямото предизвикателство във връзка с персонализацията ще бъде обвързвано със отбраната на персоналните данни и това по какъв начин да не бъде нарушена тяхната цялост. Автоматизиране на рутинните задания – в ритейл бранша ще се вкарва все по-активно автоматизацията за усъвършенстване на разноските, икономисване на време и запаси.
Според прогнозите на DataArt, приемането на противоположна връзка от потребителите и тяхната оценка за даден артикул или услуга ще става без намесата на човешки фактор и точно посредством автоматизирани процеси търговците ще могат бързо да вършат корекции в метода си на работа. Новите технологии ще създадат връзката сред търговците и клиентите по-открита и транспарантна, което ще увеличи доверието на потребителите.
Високоскоростна доставка – друга наклонност, която ще бъде изключително значима през 2019 година, ще е обвързвана със скоростта на доставките. Потребителите от ден на ден ще чакат да получават стоките си бързо. Поради тази причина ще станем очевидци на възходящ брой търговци, които ще оферират безвъзмездна доставка и време за доставка, сведено до дванадесет часа или даже по-малко.
Прогнозният отчет на DataArt се изготвя в края на всяка година и цели да очертае софтуерните трендове, свързани с разнообразни промишлености, базирайки се на опита на компанията и задълбочените знания на нейните специалисти в браншове като търговията, телекомуникациите, финансовата промишленост, опазването на здравето, туризма, медиите, хазарт и гейминг, IoT и др.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР