От ГЕРБ ще излязат с алтернативна провокация на „хвърлената ръкавица“

...
От ГЕРБ ще излязат с алтернативна провокация на „хвърлената ръкавица“
Коментари Харесай

Борис Попиванов: ГЕРБ ще отговори на хвърлената ръкавица от Радев

От ГЕРБ ще излязат с различна провокация на „ хвърлената ръкавица “ от Румен Радев към Бойко Борисов.

Това съобщи пред БНР политологът доцент Борис Попиванов.

Вчера актуалният президент провокира някогашния министър председател да отбрани достойнството на ГЕРБ, кандидатирайки се за държавен глава.

„ Липсата на претенденти за президент от главните политически партии издава несериозно отношение към президентската институция и не е положително обръщение към гласоподавателите “, счита той.

По думите му няма предизвестени спечелили преди изборите за държавен глава: „ Трудно е да се предвижда, тъй като не знаем кои ще са участниците “.

„ Президентската конспирация може да захлупи интригата на парламентарните избори, която е не по-малко значима “, разяснява още политологът и изясни:

„ Винаги е по-интересно да се приказва за персони, в сравнение с за политики и стратегии “.

Той дефинира подобен превес на интригата за президентските избори като неточност, тъй като обстановката допуска сериозен диалог сред политическите сили за решение на най-малко три огромни казуса на обществото - Коронавирус вълната и слабата имунизация, цените на тока и инфлацията, която изяжда приходите на българите в навечерието на зимния сезон:

„ Това са все проблеми, които не могат да бъдат решени от служебно държавно управление, а от ръководство, което авансово да каже по какъв начин си показва решението на проблемите, тъй че да има по-малко изненади в следизборната настройка “.

Борис Попиванов разяснява методът, по който ГЕРБ и Движение за права и свободи влизат в акцията за парламентарните избори:

„ Влизат със самочувствие. ГЕРБ са окрилени от шанса да претендират още веднъж за властта. Движение за права и свободи изостави своята линия срещу ГЕРБ и се върна към поддръжка. Те още веднъж наподобяват като блок, който би могъл да послужи за основа на бъдещо ръководство, което би могло да активизира техните съперници. Появата на „ Продължаваме промяната “ е израз на несъгласието в обществото с връщането на ГЕРБ във властта “.

Според него в случай че Политическа партия не се беше появила, успеха на ГЕРБ изглеждаше доста по-вероятна, в сравнение с в този момент.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР