От ГЕРБ поискаха незабавното отстраняване на министъра на икономиката Кирил

...
От ГЕРБ поискаха незабавното отстраняване на министъра на икономиката Кирил
Коментари Харесай

Митов: Искаме незабавното отстраняване на Кирил Петков

От ГЕРБ желаеха незабавното премахване на министъра на стопанската система Кирил Петков. Това разгласи Даниел Митов, който дружно с депутати от партията внесе в Конституционния съд искане за определяне на частична противоконституционност на указа на президента Румен Радев за назначение на служебното държавно управление.

Причина за дейностите на ГЕРБ стана информация за двойното поданство на Петков. „ Въпросът е дали това поданство е към момента годно и било ли е годно все още на неговото назначение. Ако е бил с двойно поданство сега на назначението му, значи, че е нарушена Конституцията”, уточни Митов.

„ Незабавно би трябвало да бъде отхвърлен от поста си, точно тъй като е ясно, че неговите актове както до момента, по този начин и оттук насетне могат да бъдат оповестени за оскъдни. И това ще докара до вреди за страната. Кой ще поеме отговорност? Имам въпрос - президентът Радев знаел ли е сега на сключване на указа за назначение на министър Петков, че той е имал двойно гражданство”, попита Митов.

Според депутата не е допустимо поданство да се откаже с „ простичка молба”. „ Ако с молбичка, заверена пред нотариус, можеш да се откажеш от поданство, то с реципрочна молба значи, че можеш да получиш поданство. Това не се прави по този начин. Гражданство се отстрани с акт на съответното правителство”, посочи Митов, който счита, че Кирил Петков към момента е с канадско поданство.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР