От ГЕРБ определиха като извиване на ръце заявката на държавния

...
От ГЕРБ определиха като извиване на ръце заявката на държавния
Коментари Харесай

Атанасова: Освен разединител, Радев е и рекетьор!

От ГЕРБ дефинираха като извиване на ръце поръчката на президента да обвърже връчването на проучвателния мандат с актуализацията на бюджета. Десислава Атанасова уточни, че актуализацията е допустима единствено при ясни планове, съобщи БНР.

" Очевидно е, че президентът сега се пробва да извива ръцете на парламентарно показаните групи за актуализация на бюджета и чак тогава ще връчва мантата! Само че си има конституционни процедури. Той, като се изключи че е разединител на нацията, което е потвърдил към този момент в годините, се трансформира и в рекетьор. Не може да се слагат такива условия, Защото нито една, уверена съм, партия, няма да подпише празен чек против неразбираеми условия кой ще харчи тези пари, по какъв начин ще се харчат тези пари, защо ще се харчат ", сподели Атанасова

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия уточни, че бюджетът би трябвало да бъде обновен незабавно и да има постоянен кабинет.

" Даже не го привързвам със забавянето на мандата сега. Най-важното е да има актуализация на бюджета и да се стигне фактически до постоянен кабинет, с цел да има непоклатимост в страната. Семействата желаят да имат успокоение, да има естествена зима, да нямат терзания за една възможна последваща Covid вълна. Те това желаят да видят от Народното събрание ".

Връчването на проучвателните мандати е в пълномощията на президента Румен Радев, акцентира водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и разяснява:

" Актуализацията съставлява, и въобще като цяло бюджетът, бъдещи политики, които да се осъществят. Зад тези бъдещи политики би трябвало да застава ясно парламентарно болшинство, тъй че занапред ще забележим кой и какво предлага ".

От Има Такъв Народ първо ще обсъдят актуализацията със свои специалисти, сподели Ивайло Вълчев:

" Трябва да получим отговори на много въпроси преди да се пристъпи към актуализация на бюджета. "

Мая Манолова от ИБГНИ беше безапелационна, че са нужни законодателни промени

" От " Изправи се БГ. Ние идваме " още през вчерашния ден призовахме парламентарните групи, час по-скоро да бъдат направени парламентарните комисии и да се почне работа по държавния бюджет ".

Бел.ред.
Има Такъв Народ влезе в политиката на крилете на с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли концепцията в два поредни Народното събрание?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР