От фирмата Fisker показаха прототип на луксозния електрически автомобил EМotion.

...
От фирмата Fisker показаха прототип на луксозния електрически автомобил EМotion.
Коментари Харесай

Новият електромобил на Fisker EМotion – 640 км с едно зареждане

От компанията Fisker демонстрираха първообраз на първокласния електромобил EМotion. Вече могат да се вършат предварителни поръчки за колата, която ще коства 129 000 $ и чието произвеждане ще стартира през 2019 година

Автомобилът ще може да изминава 640 км с едно зареждане и има оптималната скорост от 260 км/час. Производителят предлага забавна алтернатива – зареждане за единствено 9 минути подсигурява изминаването на 100 км. Батерията на електрическия автомобил е създадена като е употребен графен и е създадена дружно с компанията Nanotech Energy Inc.

Друга забавна характерност на колата е, че тя има алтернатива и за напълно самостоятелно придвижване. На всяка от седалките начело и откъм гърба има екрани, достъп до интернет и доста занимания.

Цената на EМotion демонстрира, че Fisker желае да откри място в сегмента на първокласните коли и с индикаторите, които дава за разход на електрическа енергия и време за зареждане, може да стане съперник на колите движещи се с бензин или дизел.

С тези индикатори електрическият автомобил на Fisker изпреварва Tesla S, която може да измине към 300 км с едно зареждане (Любопитно е, че Фискер и Илън Мъск имат взаимна история, за която и двамата избират да не си спомнят).

Моделът на Fisker демонстрира по-добри индикатори даже от бъдещето електрическо Porsche, което ще изминава 450 км с едно зареждане, ще има време за зареждане от 15 минути за част от потенциала на батерията и ще се появи на пазара през 2020 година

Подобна конкуренция може да бъде единствено позитивна за все по-разрастващият се пазар на електрически автомобили по света.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР