От Фейсбук профила на журналиста Евгени ПетровДве силно смущаващи неща

...
От Фейсбук профила на журналиста Евгени ПетровДве силно смущаващи неща
Коментари Харесай

Защо телевизиите изрязаха това? Денков си призна, че последните 2 избора май има измами с машините

От Facebook профила на журналиста Евгени Петров
Две мощно смущаващи неща след брифинга на премиера Денков.
1/ До този миг всички желаеха да се огласи отчета на ДАНС. Най-настоятелно от Никола Минчев, Кирил Петков и Атанас Атанасов, ГЕРБ излязоха със същия апел, някои сътрудници включително и обвързани с „ положителните сили “ – също. Защо министър председателят отхвърля? Мотивът, че отчетът е манипулативен е извънредно неудобен. Не министър председателят ще каже какъв е, а хората, от които от които се желае на следващия ден всеобщо да гласоподават.
Този разнобой сред министър председател и подкрепящите го партии в Народното събрание е на ръба на парадокса. Нали желаеме бистрота? Оказва се, че от време на време тя може да е нездравословна?
2/ Не желая да се състезавам по логическо мислене с един прочут академик, само че имам следния проблем. Акад. Денков в опита си да каже, че тази сертификация на машините не е нещо съдбовно, даде доста значим образец – че за парламентарните избори да вземем за пример, машините отивали в чужбина преди сертификацията, тъй като трябвало време да се доставят. Не го допусках, само че в действителност не потвърждава неговата теза, а тъкмо противоположното – узнавам, че машините за чужбина отпътуват без  да са тествани? Извинете, само че това е скандално. И още един път демонстрира какви скрити до момента проблеми основава това гласоподаване с машини.
Тая сага с машинното гласоподаване се влачи към този момент десета година. И източи стотина и повече милиона от нашите налози, просто не го усещаме, само че единствено питаме за какво за това, или това нямало пари. Време е тази дивотия да спре!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР