от екстремни горещини и поставя нови температурните рекорди. В същото

...
от екстремни горещини и поставя нови температурните рекорди. В същото
Коментари Харесай

Япония призовава 37 милиона души да изключат осветлението

от рискови горещини и слага нови температурните върхове. В същото време бе оповестено, че дъждовният сезон в Токио в исторически проект е завършил най-рано. Това е най-ранният завършек на сезона от началото на наблюденията през 1951 година, като дъждовете са завършили с цели 22 дни по-рано от нормалното.

Като реакция японското държавно управление прикани и покрайнините да употребяват по-малко електрическа енергия и предизвести, че доставките ще бъдат обтегнати, защото страната е изправена пред гореща вълна. В известието се споделя още, че хората би трябвало да изключат ненужните светлини, само че въпреки всичко да употребяват климатик, с цел да избегнат топлинен удар.
 Официално: Вече нямаме държавно управление 27 юни 2022 | По пощальон публично беше импортирана оставката на държавното управление на Кирил Петков в Народното събрание. Самият...
Министерството на стопанската система, търговията и индустрията чака през днешния ден следобяд търсенето на електрическа енергия да бъде " тежко ", написа BBC. В продължение на седмици управляващите предупреждаваха за спиране на зареждането с повишение на температурите.

През уикенда температурата в центъра на Токио се увеличи над 35°C, до момента в който град Исесаки, северозападно от столицата, означи рекордните 40,2°C. Това беше най-високата температура, записана в миналото през юни за Япония.

Юни бележи началото на лятото в Япония, като температурите нормално остават под 30C през месеца.

В изказване в неделя министерството сподели, че се чака свръхпроизводственият потенциал за електрическа енергия да спадне до 3,7% в понеделник следобяд в Токио и осем околни префектури. Разглежда се буфер от 3% като нужен за устойчиво зареждане.

Като по-крайна мярка държавното управление помоли хората да изключат ненужните светлини за три часа от 15:00 токийско време (07:00 BST), до момента в който " вярно употребяват климатика и се хидратират през горещите часове ". Въпреки че доставчиците на електрическа енергия работят за увеличение на доставките, министерството разгласи, че обстановката с повишение на температурите е " непредвидима ".

" Ако има нарастване на търсенето и неочаквани проблеми с доставките, аварийният марж ще падне под минимално условия от 3% ", безапелационни са управляващите.

Електрическата рецесия, на която е жертва страната, даже провокира интерес към рестартиране на произвеждане на нуклеарна сила, което е мъчителна тематика за японското общество след повредата във Фукушима.

The Japanese government asked businesses and residents in the Tokyo area to limit electricity use on Monday, warning of a blackout for the second time this year amid an energy crunch that has sparked interest in restarting some nuclear power generation.
— Washington Examiner (@dcexaminer)
Електроснабдяването на Япония е затруднено, откакто земетресение в североизточния район през март принуди някои атомни електроцентрали да преустановят работата си. Властите затвориха и няколко застаряващи завода за изкопаеми горива в опит да понижат излъчванията на въглероден диоксид. Тези проблеми, дружно с повишаването на търсенето на електрическа енергия, доведоха до понижаване на мощността.

По-рано този месец японското държавно управление прикани семействата и фирмите да пестят колкото се може повече електрическа енергия през лятото.

Междувременно японската социална телевизия NHK заяви, че 46 души в Токио са били откарани в болница за съмнение за топлинен удар към неделя следобяд. Има данни и за 94-годишен мъж от в близкия град Кавагое, за който се подозира, че е умрял в резултат на жегите.

Новината идва, откакто австралийски чиновници също приканиха семействата в Нов Южен Уелс - щат, който включва най-големия град в страната Сидни - да изключат осветлението си в отговор на енергийна рецесия.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР