От другия понеделник върхът на световния тенис ще бъде окупиран

...
От другия понеделник върхът на световния тенис ще бъде окупиран
Коментари Харесай

След 3 години в подножието на върха Надал отново ще е №1

От другия понеделник върхът на международния тенис ще бъде окупиран от едно познато лице - Рафаел Надал. Матадорът ще бъде номер 1 в ранглистата, даже да не завоюва нито един мач на Мастърса в Синсинати, съобщи Sporta.bg.

Това се случва поради отказването на Роджър Федерер от присъединяване в шампионата, а той единствен можеше да се конкурира с Рафа за челната позиция. Сега Анди Мъри е първи, само че и той няма да взе участие в шампионата, а след изгубените точки Надал ще заеме мястото му.

Носителят на 15 трофеи от Големия шлем съобщи, че пристрастеността към играта го връща назад на полпозишъна в мъжкия тур.

" Много неща се случиха след последния път, в който бях преди всичко в ранглистата. Имаше травми, имаше и други сложни моменти. Аз обаче резервирах пристрастеността и любовта си към тениста, а това е повода да се завърна на тази позиция. Искам просто да се любувам на момента и да играя. Това е най-важното за мен ", сподели испанецът преди първия си мач в Синсинати.

Матадорът последно бе първи в света през 2014 година За пръв път той се изкачи на върха през 2008 година, когато беше на 22 години. Оттогава насам испанецът е бил международен номер 1 общо 141 седмици.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР