От доста време вътрешните първенства предизвикат сякаш по-голям интерес у

...
От доста време вътрешните първенства предизвикат сякаш по-голям интерес у
Коментари Харесай

Домът на интригата

От много време вътрешните шампионати провокират като че ли по-голям интерес у хардкор последователите на футбола, само че не може да се отхвърли, че Шампионската лига се е трансформирала в мощно маркетингово оръжие, което като магнит притегля неутралните фенове или хората, които просто желаят да гледат по-комерсиални тимове и избират непрекъснато по малкия екран да вървят мачове на Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. Така че – изцяло обикновено – със завръщането на европейските клубните шампионати след зимната им пауза довечера още веднъж ще се заприказва за върхове, титанични дуели, оспорвани конфликти, голове в последните минути, продължения, може би – още един требъл за „ жителите “ на Пеп Гуардиола. Предоставям ви осем насочни точки, които да ви държат будни през идващите няколко седмици, до момента в който текат осминафиналите в Шампионската лига. Модерният футболен дом на интригата.



Арсенал се завръща във етапа на елиминациите на конкуренцията за първи път от 2016/2017 насам, което единствено по себе си е задоволително за полемика. Феновете на „ топчиите “ едва ли обаче чакат с голям боязън идващите два мача, тъй като отборът от северен Лондон е прочут с „ проклятието на осминафалите “ - стадий, в който нормално отпада след оскърбление в два мача. Само загатвам, че при последната им поява на тази фаза отпаднаха с общ резултат 2:10 от Байерн Мюнхен. Това беше... седмо поредно отпадане на осминафиналите за „ артилеристите “. За тези 14 мача общата им голова разлика е стряскаша – 16:32. Ако не друго, в този момент най-малко противникът не наподобява чак толкоз заплашителен: Порто. Да забележим.

Други британски представители – Джуд Белингам и Хари Кейн потеглят към европейската популярност, откакто през лятото реализираха гръмки прехвърляния надлежно в Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. Белингам играе прелестно, въпреки да се контузи в дуела против Жирона през уикенда, а Кейн вкарва с лекост, само че като че ли попадна в Мюнхен в най-слабия сезон от много дълги години за баварците. И техните противници на осминафиналите – Лайпциг и Лацио – наподобяват като лесна плячка. Да забележим.



Вече споменахме за требъла на Ман Сити от предишния сезон. Преди години беше немислимо един тим да отбрани купата си в Шампионската лига, преди на напред във времето да не излязат Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан. Така че сега „ жителите “ даже наподобяват като главния претендент за трофея през май. Първото тестване е датският Копенхаген. Ерлинг Холанд се завърна неотдавна, което е неприятна вест за всички противници на „ небесносините “. Миналата година норвежецът вкара 5 гола против Лайпциг в същата фаза на шампионата.

Финансов безпорядък, отдръпване на Шави Ернандес и илюзорни шансове за купа в Испания, като отпадането за Купата на Краля също към този момент е реалност. Но Барселона е измежду оживелите в шампионата. Спорно е до каква степен каталунците могат да се считат за любимец против различен отбор в рецесия – Наполи. Добавете към цялата картина и събитията, че Барса семейства на олимпийския стадион от 1992, а не на „ Камп Ноу “ и всичко наподобява извънредно нестабилно. Но пък и много завладяващо.



Екстравагантното ново начало на Шампионската лига от идната акция към този момент има своите отпечатъци. По простата причина, че двете страни, чиито тимове се показват най-успешно и стигнат най-далеч през този сезон в евротурнирите, ще получат спомагателна квота за шампионата на богатите следващата година. Към момента това са Италия и Германия, само че това надалеч не може да се смята за обезпечено. Англия и Испания са по петите им. За разпоредбите на новата Шампионската лига ще приказваме по-късно.

„ Замръзнал “ на „ Олд Трафорд “, в този момент Джейдън Санчо е подготвен още веднъж да се върне към най-хубавите си дни в Борусия Дортмунд. Крилото отново стартира да се усмихва и да основава задоволително шансове за съотборниците си. И срещата с ПСВ Айндховен наподобява като още една комфортна опция да блесне.

След като споменахме новата Шампионска лига, е редно да кажем, че през лятото на 2025 ще забележим и новото Световно клубно състезание, където ще вземат участие 32 тима. Поредният маркетингов артикул на ФИФА, целящ още и още мачове. Там ще забележим много тимове от Европа. Състави с най-хубаво показване на междинна база за последните 4 сезона, ще получат квота. С други думи – колкото по-напред стигнеш, толкоз по-голям шансът да дебютираш в новата случка. Разбирайте – още повече пари.



И не на последно място – да не забравяме за Пари Сен Жермен. Всички привикнаха с това, че парижани не могат да се преборят с „ огромните риби “ и рано или късно – ще се провалят в шампионата. Времето на Килиан Мбапе в столицата на Франция май изтича и още една пропусната година в шампионата на богатите едва ли ще убеди мегазвездата да остане при Луис Енрике.

Автор: Стефан Георгиев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР