От доста време се твърди, че 10 000 крачки на

...
От доста време се твърди, че 10 000 крачки на
Коментари Харесай

И по-малко от 5000 крачки на ден са достатъчни за по-добро здраве

От много време се твърди, че 10 000 крачки на ден са магическото число, което човек би трябвало да доближи, с цел да е в добра физическа форма и здрав, само че ново изследване демонстрира, че по-малко от 5000 крачки са задоволителни, с цел да се реализира това, оповестява BBC.

Анализ на информация за повече от 226 000 души от целия свят демонстрира, че и 4000 крачки понижават риска от преждевременна гибел по каквато и да е причина.

Малко над 2300 пък са задоволителни, с цел да повлияят удобно на сърцето и кръвоносните съдове.

Колкото повече крачки прави човек, то изгодите за здравето му се усилват, настояват откривателите. Всички спомагателни 1000 крачки над 4000 понижават риска от ранна гибел с 15 % до 20 000 крачки.

Научен екип от Медицинския университет в Лодз, Полша, и Медицинския факултет на университета " Джон Хопкинс ", Съединени американски щати, откри, че изгодите от ходенето се отнасят за всеки пол и възрасти, без значение от мястото на живеене.

Много значимо е да се направи смяна в начина на живот, в това число диетата и физическите извършения. По данни на Световната здравна организация незадоволителната физическа интензивност е причина за 3,2 млн. смъртни случая всяка година - четвъртата по периодичност причина в световен мащаб.

Хани Файн, персонален треньор и фитнес инструктор, споделя пред BBC, че доста проблеми са резултат от прекомерно дългото седене:  " Това може да забави метаболизма, да повлияе на растежа и силата на мускулите, което да аргументи болки ". Според нея " стоене прав, носене на покупки, миене на под, почистване с прахосмукачка, оживление, до момента в който организираме диалог по телефона - всички тези дребни неща ни вършат по-активни и ни оказват помощ да изгаряме калории по-ефективно ".
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР