От домашните климатиците не може да се заразим с коронавирус.

...
От домашните климатиците не може да се заразим с коронавирус.
Коментари Харесай

От домашен климатик не се хваща коронавирус

От домашните климатиците не може да се заразим с ковид. Това съобщи проф. доктор Тодор Кантарджиев пред Радио " Фокус ". Според директора на Центъра по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб, рискови са въздухопроводните системи, при които един и същи въздух циркулира в помещението. Такива са въздухопроводите в обществени здания, предприятия и остаряло проектирани кино и театрални салони, които водят до циркулация на въздуха в помещението. „ Тоест взима от помещението въздуха, затопля го и го връща още веднъж “, изясни той. Не са рискови климатични съоръжения, които вкарват извън чист въздух, охлаждат го и го вкарват в помещението.

Проф. Кантарджиев уточни, че е добре прозорците в градския превоз да бъдат отворени – по този начин 10 пъти се понижава вероятността от болест с ковид. Той прикани хората да употребяват маски в публичния превоз, за тяхна сигурност.

Рискът в аероплан е за хората, които са в непосредствена непосредственост до болен и изключително, в случай че течението от климатика пада върху него, и по този метод вирусът се разнася във въздуха, посочи проф. Кантарджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР