От добавяне на шафран към индийски храни и ванилия към

...
От добавяне на шафран към индийски храни и ванилия към
Коментари Харесай

4 от най-скъпите хранителни съставки в света

От прибавяне на шафран към индийски храни и ванилия към печени произведения, потребление на оцет за салатен дресинг и гъби за екзотично усет, към този момент може и да имате разбиране от редките кулинарни съставки!

Прочетете тази обява, с цел да разберете за какво те са на толкоз високи цени и са най-скъпите типове храни в света.

Шафран

 Най-скъпите храни: Шафран

Тази ароматна фалшификация е изсушената тичинка на цветето на минзухар. Всяко цвете създава единствено три тичинки, всяка от които би трябвало да бъде набрана ръчно и изсушена по натурален път. Макар че малко от тази фалшификация е потребна, са нужни цветя, покриващи повърхност, която е с размерите на футболно игрище, с цел да създаде единствено към 500 кг шафран! В комбиниране с трудоемкия развой, не можете да се оплачете, че шафранът е по-скъп от златото, нали!

Ванилия

Друга позната съставна част, това също е търсена фалшификация, която в действителност е много скъпа е ванилията. Произхожда от ваниловата орхидея, сходно на лоза растение, произхождащо от Мексико и Гватемала. Въпреки това ванилията се култивира най-много в Индонезия, Китай и Мадагаскар. Това, което прави ванилията специфична, са редките ѝ цветя, които цъфтят единствено за няколко часа в годината. Времето за опрашване е по-малко, а на шушулките ванилия са нужни две години време за ферментация, с цел да отделят усет и мирис.

Истински балсамов оцет

 Най-скъпите храни: Балсамико

Aceto Balsamico Tradizionale или обичайният балсамов оцет е предпазен от закона и лишава най-малко 12 години за произвеждане! Гроздето Требиано и Ламбруско, отглеждано в региона на Емилия Романя в Италия, се събира за изработката на този оцет Балсамико. Изцеденият сок дружно с кожата семките и дръжките на гроздето, се поставя на открит огън да заври и по-късно се съхранява в дървени бъчви.

Мацутаке гъби

 Най-скъпите храни: Мацутаке

Известни също като гъби Майтаке, това са най-скъпите гъби в света с цени над 4000 USD за кг. Почти изчезналите гъби имат мощен и лют мирис и усет и месеста текстура. Докато порастват в няколко елементи на света в Северна Америка, Европа и Азия, най-популярните идват от Япония. Те са лесни за събиране, само че е предизвикателство за намиране, защото се намират в подножието на японски червени борови дървета, покрити под легло от листа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР