От днес започват тържествените заседания, по време на които новоизбраните

...
От днес започват тържествените заседания, по време на които новоизбраните
Коментари Харесай

Започват клетвите на новоизбраните общински съвети в Пазарджишко

От през днешния ден стартират тържествените съвещания, по време на които новоизбраните общински съветници и кметове в Пазарджишко ще положат клетва и ще встъпят в служба, оповестиха от Областната администрация. Първи са локалните народни представители в Батак, където съвещанието е от 10:00 часа в залата на Общински съвет, и Сърница, където то следва от 13:00 часа в залата на Младежкия дом.

Утре ще се закълнат новите съветници и кметове в Лесичово и Стрелча, а в идващите дни - в Септември, Ракитово, Велинград, Брацигово и Пещера. Все още не са избрани дати за Пазарджик, Белово и Панагюрище.

Заседанията са планувани със заповед на регионалната шефка на Пазарджик Валентина Кайтазова. По закон новоизбраните общински съветници кметове на общини и на кметства поставят клетва и подписват клетвен лист в наличието на регионалния шеф, ръководителя на Общинската изборна комисия и жители на общината. В първото съвещание на новоизбраните общински препоръки се организира и процедура по желание на ръководител. До неговия избор съвещанията се ръководят от най-възрастния общински консултант.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР