От днес влиза в сила новият график за движение на

...
От днес влиза в сила новият график за движение на
Коментари Харесай

От днес пътническите влакове се движат с нов график

От през днешния ден влиза в действие новият график за придвижване на влаковете на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД, оповестиха от компанията. От там акцентират, че в множеството райони на страната се резервира до момента настоящото разписание.

При правенето на новата транспортна скица, националният железопътен транспортьор всяка година съгласува придвижването на бързите и пътническите влакове с регионалните и общинските администрации по места. Това се прави за възстановяване на транспортното обслужване на популацията. Друга част от измененията са свързани с обосновани претенции на постоянни клиенти, а трети – с повишение рентабилността на транспортите и ефикасното потребление на наличния преносим състав.

Превозът на пасажери ще се прави с общо 583 влака, от които 18 интернационалните бързи влака (4 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 77 бързи влака (три, от които ще се движат единствено в работни дни), 143 пътнически влака и 345 крайградски пътнически влака.

Предвидено е придвижването на влаковете в секторите с максимален брой пасажери в работните дни да се реализира на по-чести шпации.

В утринните часове влаковете по направлението Перник-София ще се движат на период от 20 минути, а в следобедните часове и вечер на период от 40 минути. За направлението Лакатник-Своге-София в утринните часове влаковете ще се движат на период от 30 минути, а вечер в противоположното направление придвижването ще се реализира на всеки 60 минути. В сектора Пловдив-Асеновград ще бъде непокътнато до момента настоящото разписание и придвижване на влаковете на период от 60 минути.

С влизането в действие на новото разписание се резервира ежедневното придвижване на директния интернационален трен от Истанбул за София, както и интернационалната връзка София-Крайова, която се реализира със утринния трен София-Видин и обедния Видин-София. От юни до октомври се възнамерява да се резервира придвижването на сезонния трен Солун-София-Солун. Влакът отпътува от София в петък и идва в Солун в събота заран, а в противоположната посока потегля от Солун в неделя вечер и идва в София в понеделник заран. За пътуващите по направлението София-Букурещ директните вагони ще се движат единствено през лятото, а през останалото време ще се постанова пасажерите да се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която ще се движи по маршрута Букурещ-Русе-Букурещ. По направлението София-Белград напредването с директния трен ще се реализира единствено в интервала от 15 юни до 17 септември.

В новия график са взети поради и плануваните по-мащабни поправки по железопътната инфраструктура. С оглед при стартирането им, корекциите в маршрутите и разписанията на влаковете да са минимални.

Подробна информация за новия график за придвижване на влаковете може да бъде дадена на националния информативен телефон 0700 10 200 или на формалната интернет страница на сдружението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР