От днес в Швеция влиза в сила нов закон, който

...
От днес в Швеция влиза в сила нов закон, който
Коментари Харесай

В Швеция се задейства закон за ограничения срещу COVID-19

От през днешния ден в Швеция влиза в действие нов закон, който разрешава на управляващите за затварят бизнеси и да постановат санкции при неспазване на ограниченията против разпространяване на ковид. 

" Тези ограничения са широообхватни и са нужни освен за облекчение на ситуацията на здравните служащи, които се трудят денонощно ", съобщи министър председателят Стефан Ловрен.

Законът разрешава на шведското държавно управление да вкарва най-строги ограничавания против разпространяването на коронавирусната зараза. Досега страната разчиташе на доброволното обществено разграничаване, което позволяваше по-голямата част от обществения и стопански живот да остане отворена.

Според новоприетия закон, който от през днешния ден е в действие, спортни зали и центрове, огромни търговски обекти и публични басейни би трябвало да дефинират оптимален брой гости, според от размера на своите пространства. Частните събирания пък се лимитират до 8 души - предписание, което до момента се прилагаше единствено за обществени събития.

тратегията на Швеция бе много подложена на критика, с подчертаване на обстоятелството, че в страната има доста по-голяма смъртност от COVID-19, спрямо другите скандинавски страни.

" Шведската тактика против ковид постоянно е означавала композиция от правила и забрани, позволяващи на хората да поемат отговорност за самите себе си - сподели Ловрен. - В същото време беше явно, че Швеция се нуждае от по-специфично законодателство, с цел да ограничи предаването на вируса ".

Смъртните случаи, свързвани с COVID-19 в Швеция са над 9400 и хорът на критиците в страната става все по-голям. Наскоро даже крал Карл XVI Густаф насочи рядко срещана рецензия, като уточни, че огромният брой смъртни случаи е доказателство, че отговорът на Швеция на ковид е несполучлив.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР