От днес проверяваме онлайн данъчните си задължения. Това заяви в

...
От днес проверяваме онлайн данъчните си задължения. Това заяви в
Коментари Харесай

От днес проверяваме онлайн данъчните си задължения

От през днешния ден ревизираме онлайн данъчните си отговорности. Това съобщи в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров. От през днешния ден се вкарва нова услуга – инспекция на всички данъчни отговорности.
„ Освен да ги проверим онлайн,
може да изчислим начислените лихви или отстъпки и в случай че решим, може да ги заплатим. От на следващия ден ще присъединим близо 200 общини, а на по-късни стадии през нея ще се заплащат отговорности към Митници, Национална агенция за приходите, КАТ и АПИ “, съобщи министър Тодоров.

Няма приключване на персонални данни при хакерската офанзива против Агенцията по заетостта., съобщи още министърът.
Атаката е осъществена в късните часове
на неделя, добави той. Текат следствени дейности, в които вземат участие ГДБОП и ДАНС. Министър Тодоров отхвърли да уточни от кое място е направена офанзивата, с цел да не се пречи на следствието.

„ Поразени са много от масивите на Агенция по заетостта. Предприети са дейности по отбрана на цялата информация, тъй че да не бъде изгубено нищо и да се възвърне активността на организацията. Погрижили сме се цялата информация да бъде възобновена. Цялата конструкция на Агенция по заетостта е качена на държавния облак.
Няма приключване на персонални данни при
хакерската офанзива “, уточни той.

Георги Тодоров увери, че Министерство на електронното ръководство ще постави всички старания за обезпечаването на почтени и транспарантни избори, както е направило и на вота през октомври.

„ Ние не даваме и не разменяме кодове, не работим по този начин, а действаме по отношение на нормативните условия на Изборния кодекс. Както през октомври следвахме прецизно пълномощията си,
по този начин ще работим и през идващите месеци.
Вероятно има партии и политически субекти, които не са удовлетворени от резултатите си и търсят аргументи в машинния избор, само че ние ги направихме почтени и транспарантни. Доказателство за това е, че нито една партия не оспори резултатите от изборите “, уточни той.
Вече 45% от всички административни услуги
са налични онлайн – това са повече от 1400 услуги са налични онлайн през портала egov.bg.

„ Там можем да си създадем регистрация за към една минута и в случай че имаме годно средство за идентификация като дипломиран е-подпис или ПИК на Национален осигурителен институт или Национална агенция за приходите, можем да използваме тези услуги,у да ги заявяваме и плащаме през е-терминал.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР