От днес екип на Столичната община започва информационна кампания във

...
От днес екип на Столичната община започва информационна кампания във
Коментари Харесай

Кандидатстването за смяна на старите печки в София е до 20 август

От през днешния ден екип на Столичната община стартира осведомителна акция във всички региони на София за опцията семействата да подменят старите си печки на твърдо гориво с по-екологични. До 20 август искащите могат да аплайват по програмата, която ще финансира промяната на печките на 15 000 семейства от Столичната община.

Целта на плана е възстановяване качеството на атмосферния въздух на територията на столичната община. В интервала от март до 19 май е извършено и телефонно изследване за настройките на хората, отопляващи се на дърва и въглища. 52% от интервюираните са споделили, че биха сменили старите си печки с климатици. 39% избират да се отопляват на пелети, а 9 на 100 - на газ. Подмяната е изцяло безвъзмездна, а средствата са обезпечени от Оперативна програма „ Околна среда “, изясни началникът на дирекция „ Климат, сила и въздух “ в столичната община Теодора Полимерова.

„ В случай че се кандидатства за нов казан, имат право да изискат и до три радиатора. Когато се кандидатства за отоплителен апарат на електричество или климатици, могат да изберат до три климатика “, уточни тя.

През септември ще бъде оповестено класирането на утвърдените претенденти. Графикът на екипа от столичната община, който ще коментира процедурите за кандидатстване във всички региони на София, е оповестен на страницата на общината. До момента към 300 семейства са подали заявление за замяна на старите си печки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР