От днес до 5 октомври /четвъртък/ за три часа през

...
От днес до 5 октомври /четвъртък/ за три часа през
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! АПИ алармира: От днес затваряме ,,Дунав мост“ при Русе

От през днешния ден до 5 октомври /четвъртък/ за три часа през нощта – от 22:00 ч. до 1:00 ч., ще бъде лимитирано придвижването по „ Дунав мост “ при Русе.
Временната организация е за осъществяването на неотложни аварийно-ремонтни действия на фугите на моста. За всички типове транспортни средства ще бъде прекратено прекосяването в двете направления през гранично контролно-пропускателния пункт, оповестиха от АПИ.
За да не се затруднява придвижването спешните работи ще се правят през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб. При осъществяването на ремонта ще се употребява материал, който изисква при втърдяването му да няма никакви трептения по структурата на моста. Целта е предприеманите в този момент спешни действия да обезпечат естественото експлоатационното положение на моста до започване на идния главен ремонт.
През деня и останалата част от нощта придвижването в региона на ремонта ще се реализира в една лента, с пропускателен режим и ще се контролира с пътни знаци и сигналисти. Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение, само че аварийно-възстановителните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване по мостовото оборудване.
Трасето на българската територия на Дунав мост, с дължина 1,057 км, се нуждае от главен ремонт и подобен е залегнал в програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “. В края на август т. година беше оповестена социална поръчка за главен ремонт на оборудването въз основа на направен механически план. Основен ремонт на Дунав мост досега не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият план планува главен ремонт на оборудването, цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и т. н. Проучват се разновидности по какъв начин главният ремонт да се извърши без да се затваря мостовото оборудване.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР