От днес (17 септември) пациентите с леки и средно тежки

...
От днес (17 септември) пациентите с леки и средно тежки
Коментари Харесай

От днес: Дават безплатни лекарства срещу ковид

От през днешния ден (17 септември) пациентите с леки и приблизително тежки признаци на ковид, минали през Коронавирус зоните, ще получават безвъзмездни медикаменти. Също по този начин ще имат опция да им бъдат осъществявани клинични прегледи, лабораторни проучвания, както и да им бъдат направени рентгенови фотоси.

За първи път НЗОК ще заплаща лекуването на пациентите с коронавирусна зараза, които се лекуват в домашни условия. Вече са разкрити към 50 Коронавирус зони за извънболнично лекуване на пациенти с ковид. В тях ще работят доктор и здравна сестра от съответното ДКЦ (поликлиника) или медицински център.

Лекарствата, които ще бъдат отпускани на пациентите с леки или със приблизително тежки признаци на ковид, минали през Коронавирус зоните, са разпределени в три групи – антибиотици, кортикостероиди и лекарства, повлияващи кръвосъсирването.

Личният доктор или лекарите в така наречен КОВИД зони изписват безплатните медикаменти за лекуване на ковид, които се отпускат от през днешния ден. Според ръководителя на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров годна е само втората алтернатива. След това отивате в аптеката, медикаментите са изписани с код т.е. рецептата е електронна. Директно е гратис – не става въпрос да плащате и след това да ви връщат пари, посочи доктор Маджаров пред Нова телевизия. Актуални данни и информация за лекуването на COVID-19 можете да намерите на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР