От днес – 26 февруари, започна ремонтът на още 2,8

...
От днес – 26 февруари, започна ремонтът на още 2,8
Коментари Харесай

Започна обновяване на Северната дъга

От през днешния ден – 26 февруари, стартира ремонтът на още 2,8 км от Северната дъга на Софийския околовръстен път в сектора сред кръстовището за Чепинци до връзката за бент. Чепинци.

Строителните действия са част от стартиралото в края на 2020 година поетапно възобновяване на Северната дъга на СОП, с дължина 20, 4 км. На 11 февруари продължиха дейностите в 3,6-километрова права сред кръстовищата за Световрачене и Войнеговци /при км 15+975/ и за с. Локорско /при км 19+550/ и към този момент се работи по трасе с обща дължина 6,4 км.

По време на ремонтните действия двата сектора от Северната дъга са напълно затворени за придвижване. Трафикът минава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и да съблюдават прецизно ограничаването на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация.

При утежняване на метеорологичните условия е допустимо в затворените сектори да се възвърне краткотрайно придвижването, с цел да се предотвратят усложненията при напредването по обходните направления.

Предвижда се ремонтните работи в двата сектора да приключат доникъде на май 2021 година Те включват увеличаване на пътната структура с мрежи, където е належащо, ремонт на две уреди в първия сектор и на две уреди във втория, които са в извънредно неприятно положение, замяна на асфалтовата настилка, възобновяване на банкетите и уширенията, действия за възстановяване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР