От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но

...
От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но
Коментари Харесай

Летящи таксита се готвят за излитане на авиошоуто в Дубай

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, само че един оператор твърди, че те най-сетне са покрай действителността - първо в Съединени американски щати, а по-късно в Обединените арабски емирства и Индия.

" Това, което преди смятахме за научна фантастика, в този момент е теоретичен факт ", споделя Били Нолен, основен шеф по сигурността на Archer Aviation, пред Агенция Франс Прес на авиошоуто в Дубай.

" Това се случва, то е действително и ще го видите на пазара през 2025 година "

От години се появяват известия за футуристични самолети, които транспортират пасажери над градовете - и техните задръстени от коли пътища - и провокират облици от анимационния филм " Джетсън " от 60-те години на предишния век.

И въпреки всичко регулаторното утвърждение от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати за Midnight на Archer, четириместен аероплан с електрическо задвижване за отвесно политане и кацане (eVTOL), се чака още през 2025 година

Това ще докара до " съвсем едновременна " сертификация в ОАЕ, споделя Нихил Гоел, основен търговски шеф на Archer, измежду чиито съществени спонсори е Mubadala, емиратски държавен капиталов фонд.

Очаква се полетите в ОАЕ да стартират през 2026 година по два първични маршрута: от летище Дубай до елитния квартал Палм и от летище Абу Даби до Корниш в центъра на града.

" Очакваме търсенето да бъде по-голямо, в сравнение с можем да посрещнем. Цените първоначално ще бъдат относително високи ", споделя Гоел.

" Но по-късно с течение на времето ще разположим стотици самолети в ОАЕ, (което) също ще понижи доста цената. "

В същото време ще стартират полети в Ню Делхи, Мумбай и Бангалор, сподели Гоел, наричайки Индия " в действителност, в действителност огромен пазар за нас ".
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР