От държавното обвинение информират, че по време на срещата министър-председателят

...
От държавното обвинение информират, че по време на срещата министър-председателят
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява списък от лица, посочен от Петков

От държавното обвиняване осведомят, че по време на срещата министър-председателят е показал имена и прякори на лица, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност.

След като беше изслушан от мониторинговата група за наблюдаване на демокрацията в Европейския парламент, пред публицисти Кирил Петков съобщи: „ Според мен хората, които са в основата на корупцията в България, са несъмнено 20 души “.

От своя страна Иван Гешев е разяснил, че според Конституцията и законите на страната разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата.

Обвинител №1 е изразил убеденост, че прокуратурата прецизно извършва и ще продължи да извършва законовите си пълномощия, без значение от статута на проверяваните лица.

Гешев е сезирал заместника си, с цел да бъдат подхванати незабавни дейности според нормативната уредба. Освен това Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова, която също е участвала на срещата, ще бъдат призовани да се явят във ВКП за даване на цялостен лист с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за вероятно осъществени от същите лица закононарушения или нарушавания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР