От БСП се възмутиха от предсрочното пускане на свобода на

...
От БСП се възмутиха от предсрочното пускане на свобода на
Коментари Харесай

БСП за освободения Полфрийман: Подигравка! Позор! Грозно решение на българския съд

От Българска социалистическа партия се възмутиха от предварителното стартиране на независимост на килъра на българския студент - австралийския жител Джок Полфрийман, освободен предварително от съдийски състав, в който влиза и ръководителят на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев.

„ Подигравка! Позор! Грозно решение на българския съд! “, безапелационна беше соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя настоя, че и този случай слага още по-остро въпроса за приемането на тяхното предложение за отпадането на съкратеното произвеждане, когато става дума за тежки закононарушения. Социалистите към този момент го внесоха в Народното събрание, като промени в Наказателно-процесуален кодекс.

" Няма цвят и партийност тази тематика. Да се съберем и да спрем това безумство ", прикани Нинова от трибунка в Народното събрание.

Промените обаче, даже и да бъдат признати, няма да са годни със задна дата - т.е., протестиращите родственици на жертвите могат да реализират правдивост в наказването и присъдите единствено за бъдещи действия.-->

Депутатите от левицата разясниха и абсурда в БНР, който през вчерашния ден бе предмет на преднамерено съвещание от страна на Съвет за електронни медии. Социалистите желаеха парламентарна анкетна комисия, която да се произнесе по прецедента със прекъсването на излъчването на " Хоризонт " на 13 септември за пет часа.

От Българска социалистическа партия внасят предложение за основаване на анкетна комисия в Народното събрание за случая със прекъсването на БНР. Червените желаят Народното събрание да се произнесе по въпроса и упрекнаха ръководещите, че се пробват да замажат случая.

" Искаме политическа отговорност и истината до дъно “, отсече соцлидерката Корнелия Нинова.

По думите й министър председателят Бойко Борисов опитал да се измъкне от този случай, само че това било недопустимо, защото Съвет за електронни медии в болшинството си бил излъчен от ГЕРБ.

„ Тоест отговорността е при тях. От това дали депутатите на ГЕРБ ще поддържат основаването на анкетна комисия, ще разберем дали Борисов и ръководещите желаят да се стигне до истината, или желаят и този случай да бъде замазан “, настоя тя.

„ Не знам кой при тях е главанак, само че да не ни вършат нас всички на такива “, сподели в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР