Близо 1 милион българи празнуваха Великден в курортите ни и

...
Близо 1 милион българи празнуваха Великден в курортите ни и
Коментари Харесай

Интензивен трафик по Е-79

Близо 1 милион българи честваха Великден в курортите ни и в чужбина, по данни на Института за разбори и оценки в туризма. Днес е последният почивен ден и упованията са хората да се върнат.

Трафикът на пътен възел „ Симитли “ към този момент е натоварен. Там е и една от най-невралгичните точки в региона. В нея се сливат потоците, които идват и от Гърция, и от Банско.

И в двете направления сега има формирани опашки от към 10 км. По-голямото придвижване е от Гърция. На границата обаче се минава бързо – за към 10 минути, всички гишета са отворени.

Първото тестване е при Кресненското дефиле, а след това при Симитли. 500 метра преди автомагистрала „ Струма “ придвижването е забавено. Към момента обаче до съществено напрежение не се стига.

Инциденти няма, а чиновници на пътна полиция наблюдават за безвредното пътешестване. Има и акция за инспекция на алкохол и опиатите.

Хиляди са водачите, които ще се приберат в столицата. Традиционно най-натоварените автомагистрали са „ Тракия “ и „ Хемус “.

Към момента там трафикът по Автомагистрала " Тракия " е натоварен, само че придвижването се реализира без проблем.

„ Очаква се придвижването да бъде по интензивно по автомагистрала „ Хемус “ в секторите с ремонтни действия “, уточни старши контрольор Динко Трифонов пред БТВ.

Той прикани водачите да съблюдават рестриктивните мерки на скоростта, да не подхващат рискови маневри и да не карат след приложимост на алкохол и опиати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР