Бизнесменът Мартин Мартинов, който е собственик на ресторант в центъра

...
Бизнесменът Мартин Мартинов, който е собственик на ресторант в центъра
Коментари Харесай

Благодетел нахрани бедни и бездомни с агне, козунак и яйца

Бизнесменът Мартин Мартинов, който е притежател на ресторант в центъра на София, за поредна година провежда почерпка за хора без дом, небогати и пенсионери, които не могат да си разрешат месо и лакомства за празниците.

" Сумата от 8350 лв., която постъпи в сметката на нашата фондация " Подаръй ръка " преди празниците, беше изхарчена за закупуване на агнешко месо, козунаци, яйца. Дал съм цялостен доклад, до стотинка, и поименно са упоменати всички донори. Сготвихме и дроб сарма към печеното. Благодаря на тези наши другари и съидейници, които ни оказват помощ и отделят от залъка си, с цел да може да зарадваме най-уязвимите хора в обществото. Даряват както хора с благоприятни условия, по този начин и напълно елементарни хора, които на ръка ни носят по пакет фасул, олио или захар. Да откъснат от своя залък, въпреки те самите да са на ръба на мизерията - представете си какъв брой положителни хора има в България ", съобщи пред " Труд news " Мартинов.

Той неведъж е споделял, че на опашката за храна постоянно може да се видят пенсионирани учителки, актьори от предишното и даже учени от Българска академия на науките. 

" На улицата може да остане безусловно всеки. Съдби разнообразни, всеки носи своя кръст. Някои са изгонени от децата си, други са пропиляли всичко, трети мизерстват и гладуват - безусловно ", споделя Мартинов от " Подай ръка ".

Организацията на ресторантьора има годишна акция, която по традиция започва всяка есен. От октомври, та чак до пролетта, Мартинов персонално запретва ръкави и готви в личния си ресторант. После излиза и раздава топъл обяд в центъра на София всеки ден. 









Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР