От Българският лекарски съюз смятат, че бюджетът за здравеопазване трябва

...
От Българският лекарски съюз смятат, че бюджетът за здравеопазване трябва
Коментари Харесай

БЛС: Парите за доболнична помощ са недостатъчни

От Българският лекарски съюз считат, че бюджетът за опазване на здравето би трябвало да бъде поправен, тъй като сумата за доболнична помощ е незадоволителна. В студиото на " Денят стартира " зам.-председателят на съюза доктор Галинка Павлова сподели, че 7-те милиона планувани за активността на ДКЦ-тата са незадоволителни. Затова лекарският съюз ще договаря с надзора на здравната каса, в случай че бюджетът бъде признат в този тип.

Д-р Галинка Павлова, зам.- ръководител на БЛС: Там, където няма лечебни заведения - какво прави популацията. Това е неразбирателство - всички да идват в огромните градове. Няма пари да се устоят структурите. Тежестта би трябвало да се изнесе от лечебните заведения, само че няма по какъв начин да стане. Ако не се поправя бюджетът - това е по 130 лева на процедура. Очакваме Ананиев да ни поддържа. Ако бюджетът мине - остава да преговаряме с надзора на здравната каса.  Защо Графа пее против експанзията над лекари? Защо Графа пее против експанзията над лекари?
Започна нова акция против експанзията над медици. Българският лекарски съюз и Графа се сплотиха в битката против насилието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР