Около 534 000 пенсионери са получили великденската добавка от 100

...
Около 534 000 пенсионери са получили великденската добавка от 100
Коментари Харесай

534 000 пенсионери получиха по 100 лв. за Великден

Около 534 000 пенсионери са получили великденската добавка от 100 лева, оповестиха от Националния застрахователен институт.

Право на добавката имат хората, чиято пенсия или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за април, е до 526 лева в това число. 

Към хората, имащи право на добавката, не са включени лицата с увреждания, които са подали в Агенцията за обществено подкрепяне заявление-декларация за даване на персонална помощ. Добавката за непозната помощ, изплащана към пенсиите на хора с увреждания, се пренасочва за заплащане на труда на асистентите.

Ако пенсията на разположение с увреждане дружно с добавката за непозната помощ надвишава 526 лв., пенсионерът няма право на великденска добавка.

От Национален осигурителен институт изясняват, че Институтът не може да подхваща каквито и да било дейности в нарушаване на признати от Народното събрание решения. Преценката дали в тази ситуация е налице несправедливост  е въпрос на разбор и на надлежно законодателно и политическо решение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР