От Асоциацията на парковете в България ще внесат два сигнала

...
От Асоциацията на парковете в България ще внесат два сигнала
Коментари Харесай

Масово застрояване по Черноморието

От Асоциацията на парковете в България ще внесат два сигнала - до Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие за нарушавания при строителството на вили и хотели в местността Поляните край курортното населено място Синеморец. При инспекция от Регионалната екоинспекция в Бургас не са открили нарушавания, защото строителството е спряно в сходство със Закона, който не разрешава строителни действия по Черноморското крайбрежие през летния сезон, оповестява БНР.

Преди две години поданици на Синеморец стачкуваха поради плануваното в Доклада за съгласуемост към Общия организационен проект на Царево 54 на 100 нарастване на урбанизираните територии за Синеморец. Хората се възмущаваха, първо, тъй като селото, което няма нито пречиствателна станция, нито построени улици, се презастроява и, второ, тъй като плажовете не могат да поемат повече туристи през лятото.

Още на митингите през 2017 година хората предвидиха, че идната околност, която ще бъде застроена е Поляните. Тя се намира на брега на морето. Въпреки че и досега няма влезнал в действие Общ устройствен план на Царево, строителството „ на парче “ продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР