От 9 до 27 октомври животновъдите могат да кандидатстват за

...
От 9 до 27 октомври животновъдите могат да кандидатстват за
Коментари Харесай

Подпомагат животновъди с 7,6 млн.лева

От 9 до 27 октомври животновъдите могат да аплайват за подкрепяне по схемата de minimis. На подкрепяне по de minimis подлежат фермери, които са декларирали едри и дребни преживни животни по най-малко една от схемите за обвързано с производството подкрепяне или по схемата за преходна национална помощ за овце-майки или кози-майки за директните заплащания на Кампания 2017.

Документи се подават в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “. Фондът разпредели през август 2017 година финансов запас по схемата, в размер на 7 578 000 лева

Право на подкрепяне имат аграрни стопани, регистрирани по Наредба № 3 от 1999 година, които отглеждат млечни и месодайни крави, биволици, овце-майки и кози-майки. Те могат да бъдат физически или юридически лица, еднолични търговци, кооперации. Размерът на самостоятелната помощ е избран за аграрни стопани, отглеждащи 10 или повече млечни крави или биволици – 7 лева за глава животно; за аграрни стопани, отглеждащи 5 или повече месодайни крави – 7 лева за глава животно; за аграрни стопани, отглеждащи 50 или повече овце-майки или кози-майки – 3,73 лева за глава животно.

Общият размер на предоставените на един аграрни собственик и за едно и също дружество помощи de minimis не може да надвишава левовата равноценност на 15 000 евро ( 29 337.45 лева.) за интервал от три бюджетни години (2015 година – 2017 г.). Помощта е част от норматива за развъждане на една крава, биволица, овца-майка и коза-майка.

Крайният период за погашение на минималната държавна помощ е до 17 ноември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР