От 30 ноември се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни

...
От 30 ноември се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни
Коментари Харесай

В Мездра въвеждат еднопосочно движение по пет улици

От 30 ноември се вкарва еднопосочно придвижване на пътните транспортни средства по пет улици в гр. Мездра

С цел понижаване на конфликтните обстановки при шофиране в градски условия и обезпечаване на спомагателни паркоместа, считано от 30 ноември 2022 година (сряда), се вкарва еднопосочно придвижване на пътните транспортни средства (ППС) в избрани сектори по следните улици от второстепенната улична мрежа в централната градска част на гр. Мездра:

✓ Еднопосочни улици с посочност на придвижването запад-изток:

• ул. „ Св. св. Кирил и Методий “ в сектора от ул. „ П. Р. Славейков “ до ул. „ Динко Петров “,

• ул. „ Родопи “,

• ул. „ Христо Ботев “ в сектора от ул. „ Динко Петров “ до ул. „ Любен Каравелов “;

✓ Еднопосочни улици с посочност на придвижването изток-запад:

• ул. „ Христо Смирненски “ в сектора от ул. „ Динко Петров “ до ул. „ П. Р. Славейков “,

• ул. „ Шипка “ в сектора от ул. „ Динко Петров “ до ул. „ П. Р. Славейков “.

Новата организация на придвижването по горепосочените улици ще бъде обозначена със съответната отвесна сигнализация – пътни знаци.

Запазва се досегашната еднопосочност на придвижването на ППС по:

• ул. „ Александър Стамболийски “ в сектора от ул. „ Янко Сакъзов “ до ул. „ Св. св. Кирил и Методий “, с посочност на придвижването запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на придвижването изток-запад по северното платно на улицата;

• ул. „ Христо Ботев “ в сектора от метода към Автогара Мездра до служебния паркинг пред Община Мездра, с посочност на придвижването запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на придвижването изток-запад по северното платно на улицата.

Като идващ стадий от облекчаването на пътния трафик в гр. Мездра се планува въвеждане на еднопосочно придвижване по още три улици:

• ул. „ Иван Вазов “ с посочност на придвижването север-юг,

• ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ в сектора от ул. „ Янко Сакъзов “ до Гробищния парк с посочност на придвижването изток-запад,

• ул. „ Александър Стамболийски “ в сектора от ул. „ Петко Каравелов “ до ул. „ Янко Сакъзов “ с посочност на придвижването запад-изток.

Еднопосочното придвижване на ППС в избрани сектори от градската улична мрежа се вкарва в сходство с новия Генерален проект за организация на придвижването в гр. Мездра, създаден от Община Мездра взаимно с представители на съответните способени органи – Сектор „ Пътна полиция “ при Районно ръководство „ Полиция “ – Мездра, Областно пътно ръководство – Враца, Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Мездра и Регионална здравна ревизия – Враца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР