От 3 май, неделя, отваряме за разходка природен парк Витоша.

...
От 3 май, неделя, отваряме за разходка природен парк Витоша.
Коментари Харесай

Ето как ще се разхождаме на Витоша

От 3 май, неделя, отваряме за разходка естествен парк " Витоша ". Новината заяви кметът на София Йорданка Фанъкова в профила си във Facebook.

" Днес на съвещание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния действен щаб коментирахме организацията за отваряне на естествените паркове и основаването на организация за излети в планините, за което министъра на опазването на здравето издава заповед ", показва тя.

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще провеждат придвижването и паркирането на коли от " Драгалевци " до Морените и от " Бояна " до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.

Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за коли.

На паркинга на хижа " Алеко " ще се позволяват коли с трудноподвижни жители и с инвалидни колички.

За да не позволяваме събирането на доста хора на едно място, автобусните линии, които пътуват до Витоша, остават спрени. С усмиряване на епидемиологичната конюнктура имаме подготвеност да възстановим придвижването на градските автобусни линии до Витоша.

При разходка в планината спазвайте отдалеченост от най-малко 2,5 м. При диалози с други хора, поставяйте маска или шал.

Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е възможно единствено за членовете на едно семейство.

Моля жителите, които не познават добре Витоша, само че желаят да се разходят, да употребяват наложително единствено маркираните екопътеки. Благодаря на всички жители, които отговорно съблюдават разпоредбите за разходка в отворените огромни паркове.

В неделя ще премахнем лентите в огромните паркове, само че апелирам жителите да съблюдават еднопосочното придвижване и разпоредбите за разходка в парковете.

Остават в действие и възбраните за сядане на пейките и за потребление на детските и спортни уреди.

Възлагам на кметовете на региони от понеделник да основат организация за отваряне на дребните паркове в кварталите и градските градини при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР