От 28 февруари Централната банка на Русия възобновява изкупуването на

...
От 28 февруари Централната банка на Русия възобновява изкупуването на
Коментари Харесай

Централната банка на Русия възобновява изкупуване на злато

От 28 февруари Централната банка на Русия възобновява изкупуването на злато на вътрешния пазар, оповестиха от пресслужбата на регулатора. " Покупната цена на златото ще се дефинира всекидневно въз основа на утринната цена на Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (LBMA Gold Price AM) ", споделиха от Централната банка.

Според Банката от 18 февруари интернационалните запаси на Русия доближиха нов връх за всички времена. За седмица те се усилиха до 643,2 милиарда $ от 639,6 милиарда $. Данните за каузи на валутите в запасите на Централната банка се оповестяват със забавяне от шест месеца: към 30 юни делът на доларовите активи в общия портфейл понижава през годината от 22,2% на 16,4%, до момента в който делът в евро се усилва от 29,5% на 32,3%, юани - от 12,2% на 13,1%, лири стерлинги - от 5,9% на 6,5% и други валути - от 7,2% на 10%.

Банката на Русия постоянно попълняше запасите със злато до 1 април 2020 година, след което спря изкупуването на благородния метал на вътрешния пазар. Решението се дължи на нуждата да се подтиква износът на злато и да се обезпечи спомагателен приток на валутни приходи към Русия, които на фона на доста по-ниските цени на петрола понижиха доста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР