От 2019 г. швейцарската община Гамбароньо в кантона Тичино продава

...
От 2019 г. швейцарската община Гамбароньо в кантона Тичино продава
Коментари Харесай

Изненада! Няма интерес към имотите по 1 франк

От 2019 година швейцарската община Гамбароньо в кантона Тичино продава обичайни селски къщи на символичната цена от 1 швейцарски франк. Само 3 години по-късно всички къщи за продажба към момента не са изкупени. И локалният съвет в този момент се готви да постави завършек на тази скица.

Местният политик Пиерлуиджи Верини споделя пред Blick, че една от главните аргументи селските къщи в Тичино да се продават мъчно е съществуването на италиански други възможности за 1 EUR. Имотите в Италия се оказаха по-популярни измежду вложителите, защото са по-добре свързани с комунални услуги като газ, електричество и вода.

Освен това къщите в Тичино са с неловко местонахождение, изключително за тези, които живеят отвън страната и желаят да си купят къща в Швейцария. „ За да стигнете до града, ви трябват 45 минути пешком. Защото там няма път ”, изяснява Верини.

С количеството ремонт и поддръжка, нужни за постройките, и сложното местонахождение на домовете надалеч от летища и публичен превоз, елементарно е да се разбере за какво общината е имала повече проблеми с продажбата на жилища, в сравнение с е очаквала при започване на програмата.

Допълнителна компликация е и фактът, че приемането на позволение за ремонт на селската къща се оказа извънредно мъчно. Някои от къщите не подлежат на ремонт и се нуждаят от цялостна реституция, само че локалните управляващи не разрешават събарянето на истинските къщи.

Докато някои, които желаят да влагат, се пробваха да се опълчват на държавното управление да им разреши да реновират къщите, разноските за наемане на юристи в Швейцария доста усилват цената на къщите за „ 1 франк “, да не приказваме за разноските, направени по време на действителното строителство. В резултат на това работата може да бъде по-скъпа от приемането на ипотека.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР