От 1966 година всеки голям футболен форум за Англия започва

...
От 1966 година всеки голям футболен форум за Англия започва
Коментари Харесай

На Острова скочиха.Г-н Саутгейт, защо така?

От 1966 година всеки огромен футболен конгрес за Англия стартира по този начин - еуфория, фантазии и " Бог да пази кралицата ". 

След това идва отрезвяване, недоволства, рецензии.

Вече ги има  и на Евро 2021. Ето какво пишат медиите след безличното тъждество против Шотландия.

" Джак Грийлиш е национал едвам от предишния септември, само че подготвянето му за влизане в игра против Шотландия беше задоволителен мотив, с цел да вдигне на крайници 20 000 британски последователи на „ Уембли “. Когато стъпи на терена, почитателите съвсем изпаднаха във екстаз.

Всеки обича Грийлиш и наподобява той е основан за сцена като тази. Но повода за този възторг от ентусиастите бе друга. Ставаше дума за Англия и това, което до момента им липсваше в нахлуване. Това е тим, за който се допуска, че е основан да играе атакуващо, само че до момента в този шампионат не сме видели нищо.

Когато Грийлиш влезе в игра, Трите лъва имаха един прецизен удар против Шотландия, който да се добави към двата при триумфа над Хърватска с 1:0. Бройката им не се промени до последния съдийски сигнал – общо 3. Г-н Саутгейт, по този начин няма да стане. Англия няма да завоюва Евро 2020 с сходни цифри.

Много се приказва за Хари Кейн и той още веднъж не беше на себе си. Логично бе заменен четвърт час преди края. Но тук става въпрос за нещо доста по-голямо от един състезател. Изминаха два мача, а Трите лъва по този начин и не съумяват да подходят вярно против по-скромни съперници. Това би трябвало да се промени.

Стив Кларк изпрати трима централни бранители, с цел да има задоволително тела, които да покрият опасността, подбудена от капитана на Англия. Дали са имали задоволително качество е напълно друго нещо. Кейн беше спокоен и против Хърватска. Понякога наподобява малко неподвижен и даже изтощен в тези горещи дни.

Кейн е на терена, с цел да вкарва голове, само че надали ще го направи, в случай че Англия не построи интервали на притежание и доминация. Капитанът е подложен на критика, че се връща надълбоко, само че той ще продължи да го прави, в случай че топката не намира път към него по-нагоре по терена.

Саутгейт разполага с положителни механически играчи, само че футболът не е добър, в случай че се играе без движение, без значение какъв брой надарени са изпълнителите. Понякога в този мач на „ Уембли “ Англия беше малко като Манчестър Юнайтед в неприятен ден.

Много гении зациклили на втора предавка. Време е Саутгейт да дръпне ръчната спирачка и да покаже атакуващия капацитет на тима. А той е в обилие. Играчи като Санчо, Рашфорд и Грийлиш бяха запаси. Самото стъпване на терена на последния сътвори екстаз у почитателите. Като нищо с по-експанзивна тактичност и футболът на националния тим да стане по-възторжен. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР