От 18:00 часа тази вечер (25 ноември), във Велико Търново

...
От 18:00 часа тази вечер (25 ноември), във Велико Търново
Коментари Харесай

Велико Търново срещу ниския стандарт на живот

От 18:00 часа довечера (25 ноември), във Велико Търново се организира протестен протест под мотото „ Не на ниския стандарт на живот в България “. На мястото на събитието в региона на Руската черква протестиращите показаха недоволството си като чупиха тикви, четоха „ План за възобновяване на България “, желаеха съд за нарушителите, отговорни за настоящето състояние, и наказани, скандираха „ Българи юнаци “, „ Мафия “, „ Оставка “.

С развети български флагове и зеленото знаме на Васил Левски „ Свобода или гибел “, протестиращите за малко стопираха придвижването по пътя София – Варна в региона на кръстовището при Била, пяха българския химн и получиха овации от хора, които слязоха от колите да ги поддържат.

„ Продажното държавно управление да си върви “, „ Те продадоха и погребаха страната, а ние плащаме, ще заплащат и нашите деца, и децата на нашите деца “; „ Управляващите печелят милиарди от сивата стопанска система и употребяват парите против нас “; „ Уреждат на всички места свои хора “; „ В България само се работи гратис, всичко останало е платено - и опазване на здравето, и обучение “ – с такива викания и плакати показваха недоволството си хората.

След това протестиращите се насочиха към колите си за автошествие, което се организира при засилена полицейска защита.

Протестиращите се усилиха, пристигнаха от Горна Оряховица и други прилежащи обитаеми места, с цел да изкажат възмущението си, увериха, че ще стават от ден на ден, надяваха се да бъдат чути и да се вземат ограничения за по-добър живот.
Митингът и автошествието бяха охранявани от доста полицейски чиновници. В цяла България охраняващите митингите са били 850, а общо на митинг са излезли към 1200 души съгласно Министерство на вътрешните работи, с 340 автомобила. Статистиката обаче беше показана преди митинга във Велико Търново.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР