От 13-и до 31-ви май се променя организацията на движение

...
От 13-и до 31-ви май се променя организацията на движение
Коментари Харесай

От 13-и до 31-ви май се променя организацията на движение в 20-метров участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга

От 13-и до 31-ви май се трансформира организацията на придвижване в сектор от Дунав мост при Русе за спешен ремонт на фуга на оборудването. За осъществяването му ще бъде лимитирано прекосяването в 20-метров сектор в лентата в посока Гюргево, а придвижването ще бъде пропускано поетапно в двете направления в лентата за Русе. След като бъдат изпълнени спешните действия в тази лента, което ще продължи към 10 дни, трафикът ще бъде стеснен в лентата за Русе и транспортните средства ще бъдат пропускани поетапно в ремонтирания сектор. Преминаването през моста ще се контролира от сигналисти и гранична полиция.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение, само че спешните действия са нужни и наложителни. Апелът към водачите е да пътуват деликатно, да следват прецизно поставената пътна сигнализация, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания, застрашаващи сигурността на останалите пътуващи. Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20.

Програмата на АПИ планува главен ремонт на Дунав мост. От построяването на оборудването до момента подобен не е осъществяван. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Изработеният механически план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други За реализирането на главния ремонт има определен реализатор и в края на декември м. година е подписан контракт с ДЗЗД „ Дунав мост “, след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки. Стойността му е 44 877 228,68 лева с Данък добавена стойност. В момента се действа съгласуването на техническия план, след което ще може да се пристъпи към издаване на разрешението за градеж. Едновременно с това с изпълнителя на строително-монтажните работи се разискват и преглеждат разновидности за усъвършенстване на строителния развой, за понижаване на усложненията на преминаващите изключително в дейния туристически сезон, когато трафикът е най-интензивен както от директно тежкотоварно придвижване, по този начин и от румънски туристи, пътуващи към Черноморските курорти. Изискването на Агенция „ Пътна инфраструктура “ към изпълнителя е при започване на строително-монтажните действия да не се стопира придвижването по Дунав мост. Работният развой ще се прави и провежда по този начин, че трафикът да минава безвредно в едното платно.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР