От 1 януари зависимостта към видеоигри официално се смята за

...
От 1 януари зависимостта към видеоигри официално се смята за
Коментари Харесай

Пристрастяването към видеоигри вече се смята за заболяване

От 1 януари зависимостта към видеоигри публично се счита за заболяване, откакто на тази датата влезе в действие обновеният лист със болести ICD-11. Това е интернационалната подредба на болесттите, формирана през 2018 година от Световната здравна организация и утвърдена през 2019 година от Световната асамблея по опазване на здравето.

Наричано още игрово разстройство, това положение се характеризира с непрекъснато или от време на време нарушение способността човек да управлява честотата или продължителността на времето, прекарвано пред екрана на игри - в интернет или офлайн.

Подобно на други форми на пристрастяване, и за тази е особено, че човек стартира да преподрежда целите на всекидневието си и ползите си в живота в интерес на играенето на електронни игри, даже когато от това към този момент има негативни последствия за общуването и здравето.

Симптомите могат да са налице непрестанно, както и да се появяват от време на време. За диагностициране е задоволително да се открият проблеми в живота, работата или резултатите в учебно заведение. Понякога това изисква по-продължително наблюдаване, само че има и случаи, в които признаците са толкоз явни, че болестта се дефинира незабавно.

За настойчиви оферти на експерти да се разгласи за заболяване пристрастяването към видеоигри се заприказва през 2017 година По това време се спореше дали има просто негативни последствия от сходно въодушевление, или то е болестно положение.

А вие играете ли видеоигри и съгласни ли сте със Световната здравна организация?
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР