От 1-ви юли тази година в Европа влиза в сила

...
От 1-ви юли тази година в Европа влиза в сила
Коментари Харесай

След месец в Европа влиза в сила закон, задължаващ електромобилите да издават звук при движение под 20 км/ч

От 1-ви юли тази година в Европа влиза в действие нов закон за електрическите автомобили, задължаващ тези транспортни средства да шумят при придвижване със скорост под 20 км/ч .

Новият закон разпорежда електрическите автомобили да издават „микс от бял звук и тонални звуци“ с равнище 56 децибела. По този метод ще бъдат предупреждавани пешеходците, велосипедистите и другите участници в придвижването за своето доближаване. Новите правила важат както за новите електрически коли, по този начин и за тези, закупени преди да излезе законът.

Причината е, че в електрическите автомобили няма мотор с вътрешно горене и при ниска скорост те се движат изцяло тихо. Натрупаните към сегашен ден статистики демонстрират, че пътнотранспортните катастрофи с пешеходци са с 40% повече в съпоставяне е колите с ДВГ. Особено огромни проблеми пораждат при пешеходците с влошено зрение, които не могат да видят тяхното принлижаване. При по-високо скорости не се постанова издаването на неестествен звук, тъй като стартира да се чува звука от гумите, както и от раздвижването на въздуха.

Специфични и доста присъщи звукови решения за своите електрически автомобили към този момент показаха Jaguar, BMW, Nissan и Audi.









През 2018 година управляващите на Съединени американски щати одобриха аналогични правила за електрическите автомобили. Но там законът влиза в действие през 2020 година, като разликата е, че в Съединени американски щати колите би трябвало да издават звук, при скорост до 30 км/ч.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР